UK-ben elek es itteni college-os diakom van, 2011re ervenyes.
Ehhez ha haza megyek nyaron vehetek diak berletet? Elmeletileg az EU-n belul el kell fogadni mindenhol nem?
2011. jún. 8. 11:27
1/7 anonim válasza:
Nem csak akkor, ha van nemzetközi diákigazolványod?
2011. jún. 8. 12:14
2/7 A kérdező kommentje:
pont ez az h nem tudom hogy nemzetközi-e
2011. jún. 8. 23:26
3/7 anonim válasza:
Szia!
Remélem tudok segíteni, nos én most fogom kezdeni az egyetemet külföldön. Nyáron fog elkészülni a magyar diákom (hagyományos plasztikkártya, mint mindenkinek,csak külföldi egyetemi címmel, de jár nekem hisz itt is van állandó bejelentett címem), ezzel párhuzamosan kapom a külföldi diákom is, ami ott kicsit "összetettebb", hisz teljesen ingyen utazhatok majd, ha azt felmutatom, de egy hasonló kártya. Ha viszont egy hamardik országban szeretnék kedvezményeket, akkor a nemzetközi diákom kell felmutatnom, amit te is megtudsz kapni, ha bemész pl. egy utazási irodába,kiállítják neked! De azzal bérletet nem tudsz vásárolni, sőt ha lenne magyar diákod azzal sem, mert azt csak lakóhely és iskola között lehet, kivéve ha budapest bérletről van szó.
2011. jún. 10. 12:37
4/7 anonim válasza:
De azt elfelejtettem,hogy nemzetközi diákkal utazási kedvezmény, jogszerűen nem vehető igénybe,én múzeumoknál használom,de valamiért sokan azt hiszik, hogy utazásra való,kicsit megtévesztő. Tehát összegezve, sajnos nem tudsz itt bérletet venni külföldi diákkal.
2011. jún. 10. 12:45
5/7 A kérdező kommentje:
Budapesti bérletre gondoltam, meg mávos sima jegyre. Utazási irodában adnak egy új nemzetközi diákot?
2011. jún. 10. 14:55
6/7 anonim válasza:
Igen, de utána néztem alaposabban, és tényleg nem tudsz vele utazási kedvezményt igénybevenni, csak kaja, kultúrális programok ilyesmire, de csak 5-10% kedvezmény, és több, mint 2ezer forintba kerül, szóval ha nem vagy túl kultúrakedvelő, akkor nem hozza vissza az árát, évvégéig érvényes, akkor is ha januárban veszed és akkor is ha novemberben. Ha van még kérdésed írj. Tehát sajnos diákjegyet sehogy se tudsz venni.
2011. jún. 10. 18:01
7/7 A kérdező kommentje:
Ja, csak az eu miatt gondoltam, de akkor mindegy. Köszönöm!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!