Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Van olyan ösztöndíj amivel...

Van olyan ösztöndíj amivel külföldön lehet tanulni 28 évesen?

Figyelt kérdés
Nem vagyok kisebbség + bejelentett állásom van...
2011. jún. 2. 10:00
 1/9 anonim ***** válasza:

Egy kicsit többet is elárulhatnál: felsőoktatásra vagy mire gondolsz? Van már diplomád? Nyelvek? Melyik ország? stb. stb.

Nem az a legrelevánsabb info, hogy nem tartozol etnikai kisebbségbe...

2011. jún. 2. 10:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Ha egyetemre/fősulira akarsz járni, ott van Erasmus program, aminek az a lényege, hogy 1 vagy 2 félévet külföldön tanulhatsz. Jó tanulmányi eredmény és megfelelő nyelvtudás kell hozzá (társalgási szint+ kis szakmai).

Azt hiszem, hogy csak a szakirány választás után lehet kimenni, mikor már tudod, hogy pontosan milyen területen is fogsz tevékenykedni.

2011. jún. 2. 10:33
 3/9 anonim ***** válasza:
58 kreditet ha már teljesítettél, akkor kimehetsz erasmussal. persze pályázni kell, és nyerni.
2011. jún. 2. 10:48
 4/9 A kérdező kommentje:

Erasmus 26 éves korig van :(

2 BA diplomám van.

Angol folyékonyan megy. Kényszer megoldásnak a német nyelvterület is szóbajöhet, de nem csípem a nyelvet :(

Abba a rétegbe tartozom aki már pont nem jogosult semmire :(

Találtam ösztöndíjas programokat, de vagy nem vagyok etnikum, vagy túl koros vagyok, vagy "nem vagyok eléggé rászoruló"

2011. jún. 2. 10:57
 5/9 anonim ***** válasza:

De erasmus csak akkor van, ha van hallgatói jogviszonya, ergo tanul valamilyen főiskolán, egyetemen.

De még ennyit sem árult el magáról.

2011. jún. 2. 10:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Nézegesd a MÖB (magyar ösztöndíj bizottság) honlapját.

Továbbá különböző külföldi egyetemek saját hatáskörben szoktak ösztöndíjakat hirdetni, nézegesd a kiszemelt egyetemek honlapját.

De ajánlom ezt az oldalt is:

[link]

2011. jún. 2. 11:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Erasmus kilőve. Nem engedhetem meg magamnak, hogy nappali tagozaton tanuljak...
2011. jún. 2. 11:01
 8/9 A kérdező kommentje:
Már nincs hallgatói jogviszonyom.
2011. jún. 2. 11:04
 9/9 anonim ***** válasza:
DAAD ösztöndíj? (Németország)
2011. jún. 2. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!