Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nagy presztízsű a világban,...

Nagy presztízsű a világban, ha valaki elit német egyetemen végzett?

Figyelt kérdés
2011. máj. 31. 19:15
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szakfüggő. Ha egy elit német egyetemen leszel mérnök, akkor az tényleg valami. Ha viszont egy elit német egyetemen leszel andragógus, akkor a diplomád továbbra is csak egy drága budipapír.
2011. máj. 31. 20:16
 2/10 A kérdező kommentje:
és pl. ha a Heidelbergi Egyetemen vagy a Humboldton valami bölcsész (pl. romanisztika, stb) az se jelent sokat?
2011. máj. 31. 20:19
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Én csehben élek. Van itt egy lány akinek "neves német egyetemről" van diplomája. Ebben az országban senkit se érdekel. Mai világban az kap munkát akinek van tapasztalata + thehetsége ahhoz, amit csinál + kapcsolata + minimum 1 idegen nyelvet folyékonyan beszél.

Előttem szólónak van igaza: "Az csak egy drága papír!"

2011. jún. 1. 15:39
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek igaza van. Németország a műszaki felsőoktatás egyik fellegvára - ha műszaki diplomát szerzel egy neves egyetemen az nagy dolog.
2011. jún. 4. 11:05
 5/10 anonim válasza:
Sajnos a bölcsész diplomával kitörölheted... Akárhol végezted el.
2011. jún. 6. 11:44
 6/10 anonim ***** válasza:
Nemreg volt egy cikk az Economistban a nemet felsooktatasrol. A cime "Mediocre, but at least they're free". Mo.-on ertketo kulturalis okokbol eroteljes patosz lengi korbe a nemet egyetemeket, azonban ezek, akarcsak szinte az osszes europai koninentalis egyetem, vilagszinten nem kiemelkedoek - ertsd. osszevetve az angolszasz egyetemekkel. Szodaval elmennek, de eroteljesen megszenvedhet az, aki nemet (vagy francia, spanyol, olasz, stb) egyetemet akar talalni barmelyik vilagranglistan (QS, ARWU, Times) a top 50 kozott. De a top 100-ban is csak mutatoba vannak...
2011. aug. 22. 19:26
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez utóbbival azért nem értek egyet maradéktalanul. Igaz, hogy az angolszász egyetemekhez képest gyengébbek ezek. Főleg az USA top egyetemeihez, mert azok az angolok fölött is vannak egy szinttel. De a times top200-as listában 15 német egyetem is bent van, és mivel a kérdező "elit" egyetemet kérdezett, ezért nyilván ezek közül gondolt egyre.
2011. aug. 29. 15:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Persze, ez is igaz, es valoban: a kontinens egyetemei kozott nagyon erosek a nemetek (Az Egyesult Kiralysagot nyilvan nem tekintjuk a areszenek). Meg is, szamomra az "elit" egyetem kb. 15-20 egyetemet jelent a vilagban. Ebbol ketto europai, Oxford es Cambridge, a tobbi amerikai.

A "vilagban" nem borulnak le a nemet diploma elott, a top 50-ben sincs nemet egyetem, de ha a kerdezo arra gondolt, hogy Europaban sokat er-e mondjuk egy Muncheni diploma, akkor igen, sokat.

2011. aug. 29. 21:01
 9/10 A kérdező kommentje:
Na, akkor igen, csak Európában maradva...
2011. aug. 29. 21:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugy mar mindjart mas, es a valsz igen :) Persze nem mindegy hol is szeretnel diplomazas utan elhelyezkedni, hiszen pl. Franciaorszagban v. eppen az Egyesult Kiralysagban kevesbe dolnek hanyatt a nemet vegzetsegtol - az elobbiben mondjuk nem azert, mert az o egyetemeik jobbak lennenek, csak a megszokas nagy ur :)

De Ajropa nagyobbik reszen, mindenfele kulturalis fennhangtol mentesen, jol csenghet.

2011. aug. 29. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!