Hogyan tanuljak meg olyan szinten egy idegen nyelvet, hogy külföldi egyetemre egyáltalán jelentkezni merjek?
Léteznek külföldi nyelvtanfolyamok és nyári egyetemek is!
De egyébként szerintem nyugodtan jelentkezz külföldi egyetemre, felsőfokúval már kell legyen annyi tudásod, hogy kényelmesen eligazodj kint, a szaknyelvet pedig úgyis az iskolában fogod tudni megtanulni!
Külföldi nyelvtanfolyamra olyan szívesen elmennék! Nézegettem már egy csomót, de a szüleim nem tudják megfizetni őket. :( Nyári egyetem alatt mit értesz?
Szóbelin kérdeznek tantárgyakból is. Ezért is kellene a szaknyelvi tudás.
Finnül vagy angolul szeretnél tanulni? Én finnül tanulok. Sok képzés van angolul, igazából nem tudom ott mit várnak el, bár sok helyen van angol teszt (írásban) és csak utána felvételi. A főváros nagyon kemény, érdemes körülnézni vidéki egyetemeken (pl. Lappenranta, Tampera, Turku, Kuopio, Oulu, Jyväskylä, Joensuu stb.). A képzés mindenhol nagyon jó.
Én nem nagyon tudtam a szaknyelvet írásbelin csak az volt a lényeg, hogy megérted-e a szakszöveget (egy baktériumról volt egy cikk, ami grillezéskor bele kerülhet az ételbe, kb. a 80 % értettem meg, de tudtam válaszolni a kérdésekre, a másik meg a finn eü. rendszer volt, de az érthető volt, sima újságból kivett cikk volt). Persze ez biztos szakonként változik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!