Véleményt kérek! Igaz ez?
Lassabban haladnak, de teljesen más a rendszer, ez igaz. Egy negyedikes (!!!) kislány matekházijában nem olyan feladatok szerepeltek, hogy Pistike vesz hat macskát a piacon, annak hatodát eladja a hentesnek, mennyi marad neki, hanem kőkemény táblázatok, diagramok, az amerikai gazdaságról. Export, import, társaik. (Tudom, mert rokon kint él. És a gyerek egy szimpla állami suliba jár.) Nálunk ilyet mikor lát egy gyerek? Jobb esetben középiskolában, rosszabban sokszor ott sem.
Azóta nem nagyon szólom le őket, hogy egy barátnőm megmutatta a földrajz tankönyvüket. Akkor a miénk szerintem max. 200 oldalas kis A5-ös méretű kis izé volt, neki meg volt egy A4-es méretű, 800 oldalas keményfedelű könyve, rengeteg adattal, képpel, mindennel. Kb. úgy nézett ki, mint nálunk az egyetemen egy nagyon drága, nagyon kivételes, olyan "életem végéig tudom majd használni ezt a könyvet" típusú tankönyv, a különbség az, hogy akkor 13 évesek voltunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!