Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Véleményt kérek! Igaz ez?

Zoliol kérdése:

Véleményt kérek! Igaz ez?

Figyelt kérdés
Sziasztok,azt hallottam hogy USA középiskola=itteni 8 áltlános meghogy gimiben jönnek elő az elsőfokú gyenleetek.
2011. ápr. 24. 10:00
 1/5 anonim ***** válasza:
Tedd fel normálisan a kérdésedet, mert ez így tök értelmetlen. (az azonosságreláció minden lehetséges szabályát megszegted) Ha arra vagy kíváncsi, hogy azonos-e a színvonal, azt már csak azért is hülyeség feltételezeni, mert annyira különbözik a két oktatási rendszer, hogy össze sem lehet hasonlítani. Lehet, hogy ott pl. középiskolában jön elő az elsőfokú egyenlet, de ott már egy alsős csinálsz olyan projektet, prezentációt, amit itt általában csak egyetemen. (nem tartalmilag, hanem formilag, módszertanában stb.)
2011. ápr. 24. 10:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lassabban haladnak, de teljesen más a rendszer, ez igaz. Egy negyedikes (!!!) kislány matekházijában nem olyan feladatok szerepeltek, hogy Pistike vesz hat macskát a piacon, annak hatodát eladja a hentesnek, mennyi marad neki, hanem kőkemény táblázatok, diagramok, az amerikai gazdaságról. Export, import, társaik. (Tudom, mert rokon kint él. És a gyerek egy szimpla állami suliba jár.) Nálunk ilyet mikor lát egy gyerek? Jobb esetben középiskolában, rosszabban sokszor ott sem.

Azóta nem nagyon szólom le őket, hogy egy barátnőm megmutatta a földrajz tankönyvüket. Akkor a miénk szerintem max. 200 oldalas kis A5-ös méretű kis izé volt, neki meg volt egy A4-es méretű, 800 oldalas keményfedelű könyve, rengeteg adattal, képpel, mindennel. Kb. úgy nézett ki, mint nálunk az egyetemen egy nagyon drága, nagyon kivételes, olyan "életem végéig tudom majd használni ezt a könyvet" típusú tankönyv, a különbség az, hogy akkor 13 évesek voltunk.

2011. ápr. 24. 11:06
 3/5 anonim válasza:
van kinn ismerosom,cserediákként tanul ott ( vagy legalabbis valami hasonlo ) es o aztmondja h teljesen mas a tanulas menete, lassaban,kevesebbet , könnyebbet tanulnak
2011. ápr. 25. 19:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Háát.... hatalmas gondolkodásba ejtett...akk inkább Anglia csak kapjak több tudást
2011. ápr. 25. 21:09
 5/5 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ hogy melyik régiót választod. Van ahol jobb az oktatás, van ahol nem. Viszont csak egy államban kötelező náluk a testnevelésóra.
2011. máj. 2. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!