Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Nehéz kijutni párizsi egyetemre?

Nehéz kijutni párizsi egyetemre?

Figyelt kérdés
Olyan középfokú francia tudás szintjére jutok el gimnáziumi tanulmányaim alatt, ez után pedig szeretnék rögtön kimenni németországi vagy franciaországi egyetemre. Ez a két ország érdekel, úgy érzem, több esélyem és lehetőségem lenne kint. Mit gondoltok? Esetleg tapasztalatok? Nehéz kijutni párizsi egyetemre? Milyen feltételei vannak, stb?
2011. ápr. 21. 15:49
 1/6 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

Szerintem Nemet ország töb ösztöndij lehetöseget nyujt,

és a gazdasaga is nagyon erös lendületben van.

2011. ápr. 22. 20:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, talán Németországba lehet hogy jobban is húz a szívem.
2011. ápr. 23. 19:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én elég jól ismerem franciaország oktatási rendszerét, és nem olyan nehéz kijutni, persze megfelelő nyelvtudás és egy kevés pénz is szükséges. Nem tudom milyen egyetemre szeretnél menni, vagy hogy egyáltalán mik a célok. Esetlegesen későbbi kitelepülés is, ezen azt értem, hogy ott is szeretnél dolgozni? Mert nem mindegy egyáltalán. Egyébként én is azt mondom inkább Németország, itt Franciaországban nem olyan befogadóak az emberkék, munkában is nehéz elhelyezkedni, és ha például párizsi egyetemet célzol meg készülj arra, hogy egy albérlet is kell majd neked hacsak nincs ismerősöd kint, és Párizsban nem igen találsz olcsó albérletet, még a külvárosban sem. Párizs nagyon drága város, tapasztalatból tudom, én tolmácsként dolgozom egy francia-magyar vadásztató cégnek és nagyon nagy a drágaság. Ráadásul a franciák nem nézik olyan jó szemmel, ha egy külföldi akar még csak alsókategóriás munkát is vállalni. Egyébként elég kötözködő nemzet. De sok sikert hozzá, viszont Németországban istenítik azokat akik tudnak a nyelvükön nemhogy még ott is akarnak egyetemre járni, nő tőle a mellük.
2011. máj. 15. 22:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

Viszont középszintű francia tudás édeskevés. Nem bántásból szánom, nem tudom milyen gimibe jársz, mert ha kéttannyelvűbe akkor több a valós tudásod, viszont ha egy átlag gimiben tanulod a franciát heti 3 órában az édeskevés. Igazából eleve középfokú nyelvvizsga csak egy papír. A kijutáshoz szerintem (nem tudom pontosan) felsőfokú nyelvtudás lenne szükséges, kellő talpraesettség, jó kommunikációs kézség és szaknyelvtudás is. Főleg azért mert ha te jelentkezel egy francia egyetemre eleve franciául tanulsz mindent, és nem kicsi szaknyelvtudás is szükséges, mert ha te például valamilyen fizika-kémiai-matematikai alapú szakra jelentkezel nem elég az általános francia nyelvtudás, hanem a matematikai szaknyelvtudásra is szükséged lesz. Ha ez nincs meg, nincs értelme (nem is jutsz ki) mert nem tudod majd rendesen tanulni a tárgyakat és a végén bukás lesz. Én azt javasolnám, hogy vagy tanulj még és gyúrj rá felsőfokra, vagy kezdj el egy magyar egyetemet francia szakon és ki tudsz menni ösztöndíjjal persze csak akkor ha megszerzed. Viszont ha kéttannyelvűbe jársz eleve ugye felvettek oda, tehát minimum nyelvtudással mentél oda, a tárgyakat is franciául tanulod, tehát meg van a szaknyeltudásod is adott tárgyhoz. Nem akartalak lelombozni, de az itthoni francia nyelvoktatás eleve nem olyan jó (kivéve kéttannyelvűkbe), és nem sokat érsz ha úgy mész ki, hogy nincs mögötted megfelelő nyelvtudás, viszont ösztöndíjjal vagy esetleg cserediákként ki tudsz menni magyar egyetemről is.

2011. máj. 15. 22:58
 5/6 anonim ***** válasza:
én az előzőtől szeretném kérdezni, hogy te hogy szereztél munkát odakint, milyen sulik állnak mögötted?
2011. máj. 18. 20:45
 6/6 A kérdező kommentje:
értem, köszönöm, hát akkor marad Németország, vagy esetleg Olaszország.:)
2011. máj. 20. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!