Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogyan juthatok be a fogorvosi...

Hogyan juthatok be a fogorvosi egyetemre? (erdelyi vagyok)

Figyelt kérdés

Pesten szeretnem elvegezni a fogorvosi egyetemet.rendelkezem magyar allapolgarsaggal.a gond,hogy filologia osztalyba jarok,es ugy tudom,hogy a bejutashoz kell a matek eretsegi atlag,amivel en nem rendelkezem.felvilagositast szeretnek e teren.pontosan mi kell a bejutashoz,es milyen lehetosegeim vannak.

nagyon jol jonne egy kis segitseg:) koszi elore is

2011. ápr. 2. 12:25
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia! :)

Én is a fogorvosira készülök, igaz nekem még van 1 évem addig.

A következő érettségik mindenképpen kellenek közép szinten:

-Matek

-Magyar

-Történelem

-Egy választott idegen nyelv

-Kémia/ Fizika (választható)

-Biológia

De! Vagy a biológiát, kémiát/ fizikát emelt szinten kell.

Valamint jó ha van vagy egy felsőfokú vagy két középfokú nyelvvizsgád, mert nagyon magas a ponthatár, ha nem fizetősre akarsz bejutni.

Egyébként itt sok mindent megtalálsz:

[link]

Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok, ha tudok. :)

2011. ápr. 2. 12:37
 2/7 anonim ***** válasza:
A kémia/ fizikánál úgy értettem, hogy választható, hogy eldöntheted melyiket szeretnéd a kettő közül. :)
2011. ápr. 2. 12:38
 3/7 A kérdező kommentje:
koszi szépen a válaszotokat:)
2011. ápr. 3. 09:35
 4/7 habibi ***** válasza:
szia, én tavaly jelentkeztem fogorvosira( én is külföldi vagyok). Nekem nem nézték a matek, töri érettségit, le se sz@rták, h. van v. nincs. A biológiát nézték, a kémiát/fizikát. Azon csúsztam el, h. itt a saját országomban érettségiztem és ezt nem ismerték el nekem, tehát nem vettek fel.(szemétség, nem?) Bioból kötelező érettségizni, kémia v. fizika közül választasz és az egyik emelt!!!! szinten kell, h. legyen. Én még letettem egy emelt nyelvvizsgát is, h. meg legyenek a pontjaim... de kár volt érte. Tehát MO-n érettségizz! És nem szükséges a magyar állampolgárság.
2011. ápr. 4. 18:48
 5/7 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt:) szerintem az lesz,hogy az elso evet itt vegzem el,s masodik evtol atiratkozom.
2011. ápr. 5. 12:49
 6/7 habibi ***** válasza:
jó ötlet :) sok sikert és szerencsét kívánok, és hogy teljesüljön az álmod :)
2011. ápr. 5. 18:37
 7/7 PetFen ***** válasza:
Viszont ha Erdélyben /gondolom Marosvásárhelyen / kezded el a fogorvosit és a következő évben átszeretnél jönni Magyarországi egyetemre ,akkor csak fizetősre vesznek át /ami félévente közel egy millió ft a Semmelweis-en,vidéki pl:Pécs,Szeged valamennyivel "olcsóbb" ...
2011. nov. 20. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!