Volt már kint valaki Finnországban Erasmussal?
Figyelt kérdés
Mesélnétek? Nem feltétlenül csak olyan írhat, aki Finnországban volt, de mivel én oda fogok kimenni következő félévben, így az lenne a leghasznosabb.
Milyen volt? Milyen költségeitek voltak, mennyi? Amit kaptatok ösztöndíjat, ahhoz mennyit kellett még saját zsebből hozzátenni? (itt nem csak az utazásra meg a szállásra gondolok, hanem a kaja, szórakozás, bármi, ami egy átlag élethez kell).
Bármilyen választ szívesen várok (persze ami témához kapcsolódik) :)
2011. márc. 25. 13:38
1/8 anonim válasza:
Én ugy tudom hogy az ELTE-röl tatk egyetemista volt valaki kint.Valahol látam a teljes névsort ki hova kapot Erasmus ösztöndijat. Esetleg holnap utána nézek ha nem talalod.DE az bisztos hogy az ösztöndij nem volt eleg.
2/8 A kérdező kommentje:
Így nem fogok ismeretleneket megkeresni, hogy láttam voltál kint, mesélj. Ennyire vagyok talpraesett, és megoldom. Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, ezért tettem fel a kérdést. :)
2011. márc. 25. 15:58
3/8 anonim válasza:
Melyik suliba jössz? Én Finnországban tanulok, igaz nem Erasmussal. Párom 2000-ben volt Kuopioban Erasmussal, neki elég volt a pénze, de Finnország nagyon drága ország, szóval sok pénz nem tudsz majd félrerakni. Itt nincsenek kollégiumok, ezért a szállás drága és a kaját is magadnak kell megoldani (fősulin, egyetemen van ebéd, az ára 2.50 Euro). Könyveket nem kell venni mindenki kölcsönzi könyvtárból.
4/8 A kérdező kommentje:
Az egri Eszterházyról jövök, és azt hiszem a SAMK-ba. Sata... valami :$
Esetleg tudnál privátot írni, és tudnánk beszélgetni? Holnapra kell leadni a költségvetés tervet, és sehol nem találok semmi árat :(
2011. márc. 27. 16:23
5/8 A kérdező kommentje:
Juj, annyit biztosan tudok, hogy Poriba megyünk. És az ottani suliba.
2011. márc. 27. 16:26
6/8 anonim válasza:
Ok. SAMK a Satakunnan-ammattikorkeakoulu. :-) Én a Diakonia-ammattikorkeakouluban tanulok.
7/8 A kérdező kommentje:
Igen, azaz :D A Satakunnan megjegyzése még megy. A többi már nehezebb :$
2011. márc. 27. 17:08
8/8 anonim válasza:
Én Helsinkibe megyek ősszel, és nem igazán értem ezt a költségvetés-dolgot... nálunk a pályázat eredménye 31-én derült ki, tehát mikorra te mondod még azt se tudtuk, hogy mehetünk-e vagy sem. Aki tőlünk volt kinn 2-3 éve azt mondta, hogy jól élt, minden programon ott volt és így kb. 800 eurót (!!) költött havonta... az ösztöndíj 430, úgyhogy nem egyszerű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!