Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Volt már kint valaki Finnorszá...

Volt már kint valaki Finnországban Erasmussal?

Figyelt kérdés

Mesélnétek? Nem feltétlenül csak olyan írhat, aki Finnországban volt, de mivel én oda fogok kimenni következő félévben, így az lenne a leghasznosabb.

Milyen volt? Milyen költségeitek voltak, mennyi? Amit kaptatok ösztöndíjat, ahhoz mennyit kellett még saját zsebből hozzátenni? (itt nem csak az utazásra meg a szállásra gondolok, hanem a kaja, szórakozás, bármi, ami egy átlag élethez kell).

Bármilyen választ szívesen várok (persze ami témához kapcsolódik) :)

2011. márc. 25. 13:38
 1/8 anonim ***** válasza:
Én ugy tudom hogy az ELTE-röl tatk egyetemista volt valaki kint.Valahol látam a teljes névsort ki hova kapot Erasmus ösztöndijat. Esetleg holnap utána nézek ha nem talalod.DE az bisztos hogy az ösztöndij nem volt eleg.
2011. márc. 25. 15:53
 2/8 A kérdező kommentje:
Így nem fogok ismeretleneket megkeresni, hogy láttam voltál kint, mesélj. Ennyire vagyok talpraesett, és megoldom. Személyes tapasztalatokra vagyok kíváncsi, ezért tettem fel a kérdést. :)
2011. márc. 25. 15:58
 3/8 anonim ***** válasza:
Melyik suliba jössz? Én Finnországban tanulok, igaz nem Erasmussal. Párom 2000-ben volt Kuopioban Erasmussal, neki elég volt a pénze, de Finnország nagyon drága ország, szóval sok pénz nem tudsz majd félrerakni. Itt nincsenek kollégiumok, ezért a szállás drága és a kaját is magadnak kell megoldani (fősulin, egyetemen van ebéd, az ára 2.50 Euro). Könyveket nem kell venni mindenki kölcsönzi könyvtárból.
2011. márc. 27. 15:32
 4/8 A kérdező kommentje:

Az egri Eszterházyról jövök, és azt hiszem a SAMK-ba. Sata... valami :$

Esetleg tudnál privátot írni, és tudnánk beszélgetni? Holnapra kell leadni a költségvetés tervet, és sehol nem találok semmi árat :(

2011. márc. 27. 16:23
 5/8 A kérdező kommentje:
Juj, annyit biztosan tudok, hogy Poriba megyünk. És az ottani suliba.
2011. márc. 27. 16:26
 6/8 anonim ***** válasza:
Ok. SAMK a Satakunnan-ammattikorkeakoulu. :-) Én a Diakonia-ammattikorkeakouluban tanulok.
2011. márc. 27. 16:49
 7/8 A kérdező kommentje:
Igen, azaz :D A Satakunnan megjegyzése még megy. A többi már nehezebb :$
2011. márc. 27. 17:08
 8/8 anonim válasza:
Én Helsinkibe megyek ősszel, és nem igazán értem ezt a költségvetés-dolgot... nálunk a pályázat eredménye 31-én derült ki, tehát mikorra te mondod még azt se tudtuk, hogy mehetünk-e vagy sem. Aki tőlünk volt kinn 2-3 éve azt mondta, hogy jól élt, minden programon ott volt és így kb. 800 eurót (!!) költött havonta... az ösztöndíj 430, úgyhogy nem egyszerű...
2011. ápr. 7. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!