Milyen egy egyetemen?
Valaki aki jár egyetemre mesélje már el hogy általában hogyan telik el egy napja.Bentlakásos egyetemben mármint hogy van szobád és nem csak bejársz otthonról.
Tudom hogy hülyeség ilyenkor de kíváncsi vagyok rá.Szüleimet nem kérdezem mert nem jártak egyetemre.
Én a "bentlakásos egyetem"-ről írok neked egyenesen :)
Tehát, amire gondolsz, az a kollégium ahol a hozzám hasonló csóró és/vagy messziről érkezett emberek megszállnak.
AZ hogy melyik nap mivel telik el, attól függ, hogy ún. szorgalmi időszak van, amikor iskolába járunk (előadásokat hallgatunk) vagy vizsgaidőszak, amikor tanulunk mint a gép és csak vizsgázni járunk be.
Két félév van, mindkettő mondjuk 14 hét előadásra járással kezdődik, valahol a felénél van egy negyedéves megmérettetés (zh - zárthelyi dolgozat) Ebben az időintervallumban hacsak nem mérnöknek készülsz annyira nem izzadsz meg, nincs számonkérés vagy csak kevés. Én ilyenkor is tanulok, mert a vizsgaidőszakban egyszerűbb a dolgod. Ez max napi 2-3 óra a mondjuk átlagos napi 3-4x90 perc előadás mellett.
A vizsgaidőszakban minden félévben 6 hétig ülsz a koliban vagy otthon és tanulsz, csak vizsgázni jársz be. Van aki ilyenkor pótolja be az egész féléves semmittevését. Van, aki ilyenkor sem. :)
Egyébként jóbuli, szorgalmi időszakban azért van szabadidőd, társaság meg főleg ezek együttese meg bulihoz, szórakozáshoz vezet általában.
Most a második félév zh-i lesznek aktuálisak néhány napon belül, ma fel sem nagyon keltem a könyv mellől :) De utána ha vége egy kicsit biztosan lazítunk.
utolső köszönöm nagyon hasznos volt a válasz :)
többiek: igen kolira gondoltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!