Ázsiai felsooktatás?
A távol-keleti elit (kivéve a japánokat) nyugatra jár egyetemre, ebből következtethetsz, milyen mondjuk egy thaiföldi egyetem.
Nyilván nem rosszabb egy brazil vagy egyiptomi egyetemnél, de nem is sokkal jobb.
A világ 500 legjobb egyeteme között van néhány ázsiai:
14. Tokyo, 21. Kyoto, 54. Osaka, 69. Tohoku, 97. Nagoya, 101-152. Hokkaido, Singapore, Tsukuba, Seoul, Keio, Kobe, 202-301. Okayama, Peking, Hong Kong stb.
Emellett az 500-as listán van még egy indiai.
Összehasonlításul 3 magyar egyetem van a listán, a 200. és a 300. helyezés körül.
Tehát a kínai csúcsegyetemek kb. a jobb magyar egyetemek szintjét hozzák, a szöuli és szingapúri már kicsit jobb, de a világ élmezőnyébe csak a japánok férnek be.
Thaiföld egy kb. román vagy ukrán szintű ország. Tehát román vagy ukrán szintre számíts a felsőoktatás szempontjából.
Vietnam már moldovai vagy albán szint, ennek megfelelő gondolom a felsőoktatása is. A Fülöp-szigetek szintén egy jó albán szint, Laosz már afrikai szint.
Ha Ázsiában akarsz tanulni, akkor menj Japánba.
Mondjuk nem értem igazán, hogyan jön az, hogy valaki "Ázsiában" akar tanulni. Ázsiában nagyon különböző országok vannak. A Fülöp-szigetek nem helyettesítheti Kirgizsztánt, Mongólia se Japánt. Egyszerűen tök más országok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!