Melyek Spanyolország legjobb egyetemei? Nehéz bekerülni spanyol egyetemre?
Madridban sok jo egyetem van: Complutense a leghiresebb (UCM.es), Autonoma, Carlos III stb. - ezek allami egyetemek, aztan van meg nehany maganegyetem, de szerintem azok dragak.
Salamanca meg hires egyetemi varos. Szerintem barmely nagyvarosban tudsz talalni neves egyetemet.
A bekerules mar mas dolog, nem is igazan tudom, hgoy kulfoldiek hogy kerulhetnek be. Erasmus-szal szerintem viszont konnyu egy felevet, egeszet eltolteni.
A spanyolok a bachiller (erettsegi) utan az ugynevezett selectividadot csinaljak. Ez kb. a felveteli vizsga, de 5 targybol kell megtenni (vagy 6bol, nem igazan tudom pontosan) van nehany kotelezo tantargy es azon kivul szabadon valasztott. A tantargyak atlaga szerint kerulhetsz be bizonyos szakokra. Nem egeszen tudom pontosan, de asszem, hogy miutan mar megvan az atlagod, utana dontod el, hogy e szerint az atlag szerint hova megy. Ha tudsz spanyolul tobbet a [link] oldalon talalhatsz.
És azt nem tudja valaki, hogy spanyol nyelvtudás nélkül lehet e jelentkezni? Vannak ott angol nyelvű oktatások is?
Barcelonában például gazdasági egyetem van, amire van esély bekerülni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!