Orosz vagy ukrán egyetemek? (lent.)
Sziasztok! Érdekelne a továbbtanulás külföldön. Tudom, Ukrajnában most épp nem a legfényesebb a helyzet.
1. Mik a feltételei annak, hogy orosz/ukrán egyetemen tanulhassak?
2. Ide is kell nemzetközi nyelvvizsga?
3. Ez a vízum dolog hogy megy?
4. Láttam egy TikTok videót, bár ezek nem mindig a leghitelesebb források, hogyha Oroszországot választom, akkor le kell érettségiznem az ottani oktatási rendszer szerint. Erre mennyi idő a felkészülés?
5. Mennyibe kerül az egyetemi képzés? Van koli?
6. Melyek azok az egyetemek, ahová érdemes jelentkezni ebben a két országban? Melyiknek mi az erőssége? (az erősség részt úgy érzem, hogy vegyük az itthoni BME-t, ahol a mérnökképzés iszonyat erős, viszont a gtk egy picit alulmaradott..)
7. Ha itthon kitűnő voltam az mennyit fog segíteni abban, hogy megcsináljam az orosz érettségit (már ha tényleg szükséges…)? Felvételizni kell egyetemre vagy itt is csak érettségi pontokat számolgatnak?
8. Milyen a megélhetés ebben a két országban külföldi egyetemistaként kb.?
Jó, ezek lehet buta kérdések voltak, de alig találtam információt most hirtelen.. egyébként tudok oroszul és ukránul is, szóval az, hogyha esetleg angolul nem indul képzés, az nem lenne baj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!