Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Határon túli magyaroknak...

Határon túli magyaroknak vannak lehetőségek az országukban magyar egyetemet végezni?

Figyelt kérdés

Tehát például Kárpátalján, vagy Délvidéken léteznek magyar egyetemek?

Ahol az oktatás magyarul negy, és nem szükséges az ország nyelve, hogy teljesítse.

okt. 29. 14:09
 1/8 anonim ***** válasza:
16%
MINDEN külföldinek van rá lehetösége, megfelelö pontszámmal, illetve felkészültséggel, vizsgákkal.
okt. 29. 15:13
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én Erdélyről tudok:

Sapientia, ez egy magyar nyelvű egyetem

Babes-Bolyai, ezen vannak magyar nyelvű képzések.

Kárpátalján a helyzet tragikus lehet, az ukrán turbónacionalizmus miatt.

Délvidék: nincs magyar egyetem a Vajdaságban.

okt. 29. 15:48
 3/8 A kérdező kommentje:
Tehát nem is várják el ezeken a helyeken a románt stb?
okt. 29. 19:09
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szlovákiában a Selye János Egyetem.
okt. 29. 19:22
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Az nem magyar egyetem lesz, hanem román, szlovák, ukrán, stb. Ha erre nem volták képes, hogy megtanuld az anyaországod nyelvét, akkor ne várj sok jót a helyiektől...
okt. 29. 22:21
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Magyar egyetem csak Magyarországon van.
okt. 29. 22:21
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

A Sapientia teljes mértékben magyar egyetem, igaz, magánfenntartásban. Nem kell hozzá románul tudni.

A Babes-Bolyai nem teljesen magyar, de indít magyar nyelvű képzéseket. Ez azt jelenti, hogy romántudás nélkül hátrányban vagy, a kurzusfelvételed beszűkül a magyar nyelvű tárgyakra, a hallgatók nagy részével nehezített a kapcsolatfelvételed, és az egyetemi rendezvényeken a civil faluban is román a legtöbb résztvevő.

tegnapelőtt 04:43
 8/8 anonim ***** válasza:
47%

persze hogy vannak, magyarország vagy száz éve iszonyatos összegeket fektet egy problémás, a saját országa nyelvét nem beszélő, cserébe roppant agresszív kisebbség fenntartásába (és csodálkozik, hogy miért rühelli őt az összes szomszédja)

igen, az összes erdélyi meg egyéb zárványi csóróknak van esélye tünci kis magyar papírokat szerezni, amivel maradnak tovább a fejletlen kis falvaikban nyomorogni meg turistacsapdát játszani, mert egy szót nem tudnak a saját hazájuk nyelvén XD (de rettegünk a migráncsoktól, mert azok nem két hét alatt lesznek perfekt németek)

tegnap 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!