A három balti állam közül melyikben vannak a legjobb egyetemek?
Megkedveltem a balti államokat: fejlettebbek mint a többi Kelet-európai ország, bár nem a Nyugat színvonalán élnek, de a közbiztonság sokszorosan jobb. Tetszik egy kicsit a fekvésük, a városaik is.
Így végül a továbbtanulást is ezek közül valahol képzeltem el.
Saját tapasztalatból nagyon tudok ajánlani Vilniust (számomra 1. helyen), menő a város és az egyetemnek jó infrastruktúrai vannak és jól is van elhelyezve, Riga kevésbé éri meg hogyha csak meg akarsz látogatni, pedig élni tényleg nem rossz. E 3 országnak pont a központjában áll, azért onnantól max 5-6 óra alatt tényleg bárhol mehetsz a balti államokba, jó a tömegközlekedés, van bőven parkokból, csendes utcákból és szigetekből, az éjjeli élet nem annyira unalmas mindhárom fővárosban.
Tallinn az egyetlen főváros ami pont a tengerpartnál áll, Rigától félóra alatt is jutsz el a tengerhez, Vilniustól pedig nem kell arra számítani, hogy gyakran járjál a strandra.
Nekem azért is nagyon tetszett Liepājában tanulmányozni, maga a város elég ciki de körülötte a természet nagyon gyönyörű és vad. Az életszínvonal a legjobb Észtországban, aztán Litvániában, és utolsó helyen Lettországban. Azért is a két lentinek kissé olcsóbb árai vannak. Nyelvi szempontból az észt (bár nem feltétlenül látható) onnan ered, ahonnan a magyar is, azért lehet picit egyszerűbb lesz megtanulni (főleg a nyelvtan hasonló a magyarhoz), azt is kell tudnod, hogy ha Daugavpilsban, Rigában vagy Tallinnban tervezel tanulni, ott az orosz a fő nyelv a mindennapi életben.
Észtországban Tartuban van a legjobb egyetem, pedig nem tudok annyit erre a városra. Kaunas elég élhető város számomra, Klaipėda úgy ahogy Liepāja, csúnya város de szép természet. A tananyagról csak a liepājai egyetemért tudok beszélni, és hát ez őszintén szar, nagyon egyszerű, kevés óra is van, semmit nem tanultam, mindenkor szórakoztam, utaztam, pihentem, alig jártam a karra, pedig baj nélkül sikerült minden. Ha tanulni a fő terv, azt ajánlom, máshová menj, hogyha nem, akkor ott nagyon tetszeni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!