Japán szak után?

Figyelt kérdés
Most vagyok tizedikes, és nagyon tetszik a Japán szak. Kilencedik óta tanulom a Japánt, és ha lehetőség nyílik szeretnék Japánban tanulni. Viszont pszichológus szeretnék lenni. Miután ott elvégeztem a Japán szakot, lehetséges hogy ott folytassam a tanulmányaim? Mennyire nehéz, egyáltalán felvesznek külföldieket?

júl. 28. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

はじめまして。

Szerintem inkább itthon kezdd el a japán szakot, akár párhuzamosan a pszichológiával. Nem tudom, mit tudsz a japán világról, de めいじ óta már eltűntek a konvencionális térségek.

どうぞよろしくおねがいします。

júl. 28. 20:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, úgy tudom, felvesznek külföldieket, de ugye jó tanulmányi eredmény és sok pénz kell hozzá. A pszichológia egyébként egy olyan dolog, amit anyanyelvi szinten érdemes csinálni, hiszen a személyiségünk kifejezésére nagyon árnyalt szavakra van szükség, nem elég annyi, hogy jól vagyok/ nem vagyok jól. Ha úgy érzed, képes vagy anyanyelvi szintre tornászni magad, akkor megpróbálhatod a kinti egyetemet. Vannak ösztöndíjak is, de nagyon kevés ember nyerheti el, nagyon oda kell majd tenned magad.

Egyébként a japán szakkal nagy eséllyel kijuthatsz, arra ösztöndíj is több van. Én más szakra járok és erasmussal fogok kilátogatni. Ez is egy verzió, ha csak a kilátogatád a cél, nem a kinti jövő. (Ugye a japán munkakultúrának érdemes utananézni.)

júl. 28. 20:49
 3/8 anonim ***** válasza:
Ó, most látom, hogy kint tervezed a japán szakot is. Az én egyetememen van ilyen direkt külföldieknek, de elég drága, és egyetemi ösztöndíj nincs rá, esetleg a MEXT lehet, de nem tudok sokat róla. Minden más szaknál, ha japán nyelvű előadásokat hallgatnál, N1 japán nyelvvizsga szükséges, az angol nyelvű képzésen pedig IELTS, vagy Toefl nemzetközi angol nyelvizsgák.
júl. 28. 21:24
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen azt elfelejtettem megemlíteni hogy N4 és N3 közt van a nyelvtudásom. Hogyha a pszichológiától eltekintünk, akkor egy pl egy IT iskolába mennyire veszik fel a külföldieket? Nagyon drága, hogyha mellette dolgoznék? Maga a nyelvtanár opció kizárva, mivel az angolom N4 szinten van. Tudom ez már jóval több kérdés.
júl. 28. 22:13
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja és igen, a Károli Japán szakon szeretném elkezdeni, és ha lehetőség van rá akkor ösztöndíjjal kimenni.
júl. 28. 22:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csak az én kinti egyetemem ismerem, ott van computer science and engineering bsc, angolul és japánul is. Angol, matek, fizika és kémia érettségi kell hozzá, azt sajnos nem tudom, hogy a magyart elfogadják-e, vagy le kell tenni valami nemzetközit (SAT, ACT...). Kell ugye a nemzetközi nyelvvizsga is. Gondolom, máshol is hasonló, az egyes intézmények honlapján minden fent van. Elvileg 16%-os a bekerülési arány a külföldieknek, ami tök jó. Máshol ez kevesebb.

Ez egy magánegyetem, ezért valószínűleg drágább. Egy év díja kb 4,3 millió Ft, beiratkozási díj kb 400.000 Ft. Kolidíj plusz.

Pl. a Nagoya egyetemen egy év kb 1,3 millió Ft, beiratkozás 70.000 Ft. Kolidíj plusz.

De mindenhol érdemes az ösztöndíjaknak is részletesen utánanézni. Diákvízummal csak 28 órát dolgozhatsz, de az órák mellett talán nem is férhet bele több, szóval ezzel szerintem nem lehet kint megélni, csak kiegészítés lehet.

júl. 28. 23:01
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
A károlis japán szakról szerintem könnyen ki tudsz majd látogatni! :) Eddig úgy láttam, mindenhol a japán szakosokat támogatták jobban az ösztöndíjakkal... japantanszek.hu esetleg segíthet
júl. 28. 23:19
 8/8 anonim ***** válasza:
Uhh
júl. 30. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!