Hogy működik ez az egyetemi tanulás külföldön?
Annál is inkább, mert a "külföld" ennek a kérdésnek az absztrakciós szintjén nem egy értelmezhető fogalom, más a helyzet Angliában, Amerikában, Franciaországban és Ausztriában is. Úgyhogy ez a kérdés ilyen formában, hogy "hogy működik az egyetemi tanulás külföldön", nem tudom hogy hogyan lenne megválaszolható. Működik, mindenhol máshogy.
Milyen pontokat néznek? Két halmaz van:
- az egyik azon tárgyaknak a halmaza amelyekből érettségiztél, értelemszerűen olyan tárgyat nem tudnak nézni, amiből nem érettségiztél,
- a másik azon tárgyaknak a halmaza, amelyek relevánsak azon a szakon, ahova menni szeretnél.
Ennek a két halmaznak jobb esetben lesz egy metszete, na ezeket a pontokat fogják nézni. Plusz külföldiként tuti kérnek nyelvvizsgát is.
(Én Londonban jártam egyetemre, úgyhogy hidd el nem csak trollkodni jöttem, hanem van némi közöm a témához és szívesen segítenék, ha adnál rá lehetőséget.)
"Érettségizek itthon de hogy kell oda jelentkezni, milyen pontokat néznek?"
Mégis hogy gondoltad, hogy "külföld" egy homogén entitás és minden ország, minden egyetem minden szakán ugyanúgy történik a pontszámítás amikor feltetted ezt az igen magasröptű kérdést? Ha szellemileg ilyen alacsony szinten vagy téged a Tokaj-Hegyalja egyetem büfészakaira sem vesznek fel.
Természetesen országonként, egyetemenként, sőt egyetemen belül szakonként is eltérő a követelményrendszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!