Biológusként hogyan tudok majd elhelyezkedni?
Kb. sehogy. Én szakmát változtattam. Egyébként leginkább orvoslátogatóként lehet, ha van gyomrod hozzá, nagyon ritkán lehet más álláshirdetést látni, amihez biológus végzettség megfelel/előny, többnyire laborokban. Illetve megpróbálhatod természetesen a doktori iskolát és pályázat útján a kutatói helyeket, ha megfelelő eredményeid vannak, de az is inkább külföldön kecsegtet eredménnyel.
De elsősorban a témavezetődet kellene faggatnod, ha kifogsz egy jó, agilis témavezetőt, akkor az talán tud segíteni neked. (Nekem nem volt ilyen szerencsém.)
7-es: Büfészak? Hát nem tudom, korábban nem tartozott a könnyen elvégezhető szakok közé, persze ha valaki csak alapképzést (BSc-t) csinál, lehet, hogy az ma már "könnyű", bár abban volt nekünk matematika, statisztika, rengeteg kémia is, szóval hacsak gyökeresen át nem variálták a biológusképzést, akkor nem egy könnyen elvégezhető szak. BSc-vel elhelyezkedni aztán persze pláne nehéz, kutatói vonalon azért minimum egy MSc elvárás, a specializálódás is MSc keretein belül történik.
5-6# Tanítani elvileg akkor lehetett vele régebben, ha tanári szakot is felvettünk mellé. Pedagógusi - legalább minimális - képzettség nélkül nem. Mondom, elvileg, és ebben van is ráció, mert lehet egy kiváló szakember, tudós csapnivaló oktató (egyetemen belül is volt rá mondjuk példa).
8# Hollandiában lehet, hogy el lehet vele helyezkedni. De Magyarországról kijutni Hollandiába az adott állásba azért más tészta. Idehaza meg nincsenek nagyon lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!