Hogyan kezdjem újra a tanulást?
Bizonyos okok miatt, alkalmatlan volt, hogy bármilyen képzést elvégezzek egyetemen. Ezek az okok már megszűntek (kaptam megfelelő gyógyszert). Szóval szeretném folytatni a tanulmányaimat, és ténylegesen elvégezni egy egyetemi képzést, hogy legyen egy diplomám. Ezt nem itthon akarom csinálni. Mi a menete ennek? Tegyük fel a pénz nem akadály, és nem ösztöndíjat szeretnék, tehát kifizetem a képzést mégha néhány millió is évente.
Kell nekem itthon bármilyen érettségit tennem újra? Kell lennie neptunomnak? Fogalmam sincsen már, hogy mennek ezek a dolgok, nemhogy külföldön, itthon sem. Nem tudom hogy éltem túl azt az egy két évet amit egyetemen töltöttem. Fogalmam sincs hogy működnek ezek a dolgok, hogy kell bejelentkezni és mi ezeknek a menete.
Vagy szimplán írok xy egyetemnek, hogy ezen a képzésen részt akarok venni, itt a 4 évre az x millió pénz, és bejelentkezhetek?
Ezt nem itthon akarom csinálni. Mi a menete ennek?
Találd ki, hogy mit szeretnél tanulni, hol és nézd meg az adott országban/egyetemen mik a követelmények.
Vagy szimplán írok xy egyetemnek, hogy ezen a képzésen részt akarok venni, itt a 4 évre az x millió pénz, és bejelentkezhetek?
ilyen szerintem sehol nincsen.
"Ezt nem itthon akarom csinálni."
. Persze, nem nagyon van otthonról elvégezhető egyetemi képzés Magyarországon, meg érdemes amúgy is bejárni.
Kiválasztod a szakot, megvan Magyarországon, mikor van a felvételi, és jelentkezel a felvi.hu-n keresztül. Nem kötelező újra felvételizni, de azt nem tudhatom, hogy ahová mennél, oda jelenleg lenne-e elég pontod.
1. vagyok. Mit jelent az, hogy nem itthon? Ha külföldön élsz Magyarország is nem itthon.
Hol szeretnél? Melyik országban? Amíg ezt nem mondod meg senki sem fog tudni többet mondani.
Akkor kezdhetem elölről esti gimnáziummal, 4 éven keresztül?
Mivel már végeztél (ha jól értem) így nem mehetsz újra gimnáziumba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!