Kint tudom majd folytatni az iskolát?
Mit szeretnél? Minek tanulnál még közoktatásban egy teljesen más rendszerben? Mást tanulnak ott, és 11. osztály végén már lennének vizsgák.
Sosem értem az ilyen kérdéseket: nem lenne egyszerűbb magántanulóként befejezni egy gimnáziumot itthon, és csak vizsgákra hazajönni?
Igen, ott is beiratkozhatsz iskolába, a szüleid majd segítenek. Lehet, hogy nem 11. osztályba, hiszen a nyelvet még nem beszéled.
A másik lehetőség, hogy magántanuló leszel (egyéni tanrendnek hívják), kiköltözőként biztos megkapod.
Szerintem jobb, ha ezt megkérdezed a magyarok portugáliában hivatalos oldala csoportban is. Az, hogy tanultál magadtól még nem jelent semmit. Kérdés, hogy ők hol tartanak, mit tanultak.
Nem írod azt sem, hogy beszéled-e a nyelvet. Nem mindegy, hogy egy szót sem tudsz vagy zért mész ki mert mondjuk az egyik szülőd portugál és anyanyeli szinten beszéled.
Érdemes lenne felhívni kinti iskolát is.
Szinte kizárt, hogy a korosztályoddal együtt kapcsolódj be egy osztályba, hiszen 18 évesen már végezni szoktak ott is a középiskolával, ráadásul neked még egy osztályod sincs meg abban a rendszerben.
Barátkozni nem csak iskolában lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!