Milyen dokumentum kell egy holland egyetemre való jelentkezéshez?
Sziasztok! Minden egyetemnél, amit eddig néztem, az érettségi bizonyítvány a jelentkezés egyik feltétele. Azonban tekintve, hogy a jelentkezést legkésőbb január 15-ig be kell fejezni, gondolom ehelyett kell valamiféle dokumentumot (?ideiglenesen?) kiállítani. Több helyen láttam, hogy valamiféle grade list-et emlegetnek, de ezt hol tudom kiállíttatni? A gimnáziummal? Vagy valami teljesen más helyen? Egyáltalán ez az, amire szükségem van?
Válaszokat előre is nagyon köszönöm, most egy kicsit kétségbe vagyok esve
Én mesterképzésre jelentkeztem hollandiába. Júliusban diplomáztam alapszakon, már be vagyok iratkozva a holland mesterre, jövő hétek kezdek.
Jelentkezni lehet diploma/érettségi nélkül, csak be kell mutatni augusztisig. (Ez a feltételes felvételi)
A grade-list az gondolom a bizonyítványod, hogy melyik évben miből hányast kaptál. Nekem az egyetemi tárgyakról kellett.
Ezen kívül kellett még: 2 ajánlólevél, angol nyelvvizsga (csak 3 típust fogadnak el, nekem IELTS van), önéletrajz, motivációs levél, illetve ha van valami versenyeredményed, pl OTDK, OKTV, akkor talán az is.
Ha Hollandiába készülsz egyetemre, akkor a lakáshelyzetnek nagyon nézz utána. Ha szeptemberben kezdesz, legkésőbb februárban kezdj el lakást keresni. És számolj azzal, hogy nagyon drága (szoba esetén minimum 500€ havonta, egyszobás lakás esetén minimum 1000€ havonta, rezsi, internet nélkül és ez akkor ha hatalmas mázlid van
Simán ismerek olyanokat, akik 700-1000-ért szobát bérelnek és még szerencsések, hogy van hol lakniuk). Alapszakosoknak nagyon kevés ösztöndíjlehetőség van. Viszont ha dolgozol, akkor kapsz támogatást az államtól (duo - student finance).
"Válaszokat előre is nagyon köszönöm, most egy kicsit kétségbe vagyok esve"
Ha ilyen életképtelen vagy, hogy nem vagy képes utánanézni a hatályos jogszabályoknak és az egyetemen az erre vonatkozó TVSz-nek, de még csak az egyetem nevét és a szakot sem specifikálod hogy a hozzám hasonló segítőkész emberek érdemben tudjanak válaszolni, neked végképp nem ajánlott egyetemre járni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!