Amerikai egyetemek mennyire hasonlithatóak a magyarokhoz?
Semennyire! Odakint komolyan vesznek nagyon mindent. Amúgy szinte esélyed sincs bekerülni manapság, főleg, hogy sportolj! Az már előre le van zsírozva gimikből, hogy melyik egyetemre ki kerül fel.
Én Pittsburgh-ben voltam 3 évet, ég és föld a különbség. Lógás nincs, nem nézik el, ha késel, repül egyből az ösztöndíj. Voltak kint velem páran, az első év végére 8-ból 3-an maradtunk, mert ők csak buliztak, meg partiztak, mint itthon.
Az élet nem annyira húzós, én 860 dollárból béreltem lakást egy hónapra, kaja főleg egyetemi menza volt.
A beilleszkedés változó, én olyan környéken voltam, ami azért viszonylag erősen szívott fel mindenhonnan diákokat, ezért nem nagyon foglalkoztak velünk a "helyiek", mármint abban az értelemben, hogy nem közösítettek ki. Nyilván volt egy határ, nem mindenhova hívtak, kellett majdnem egy év, mire nagyjából kiismerte az ember a helyi viszonyokat, hova tud elmenni, hol vannak a jó helyek stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!