Tanul valaki Tübingenben?
Idén érettségizek, és jövőre külföldre szeretnék menni tanulni, Németország ideális választás lenne, mivel magas szinten tanulom a németet és a C1-et is letettem. Sokat foglalkoztam azzal, hogy melyik város lenne az ideális számomra, és szerintem az egyik ilyen Tübingen.
Amennyiben te is ott tanulsz/tanultál/ hallottál róla, leírnád kérlek pár mondatban, hogy milyen ott az élet?:
-Közlekedés
-Szállás Studentenwohnheim/ Wg, melyiket ajánlod
-Napközbeni étkezés/menza
Köszönöm szépen!
Studentenwohneim jó, én Esslingenben (közel van) olyanban voltam ahol saját szobám volt, 2 szobának volt közös wc-je, 5 szobának közös konyhája. 265 euró volt akkor havonta.
Wohngemeinschaft meg random emberekkel vagy együtt, gondolom lehetnek akár vendégmunkások, bevándorlók, nincs feletted semmi intézményes garancia.
Közlekedés jó németországban, valamivel jobb mint itt, pláne ahhoz képest hogy “vidék”.
Nálunk volt menza, de nem szerettem. A boltokban többféle kész, mirelit, stb kaja van mint itthon, azokat ettem, vagy döner, burger king, stb.
Németország nem olyan tiszta és rendes mint Ausztria! Erre készülj fel. De azért többnyire tisztább mint itthon.
Köszönöm a választ!
Akkor mindenképpen Studentenwohnheimot szeretnék keresni.
Az még eszembe jutott kérdésként, hogy ahogy láttam a honlapon, a Vorlesungszeitraum Wintersemesterben kb. február 10.-ig tart, Sommersemesterben pedig júli 31.-ig. Ez gondolom azt jelenti, hogy eddig vannak előadások. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor hogy vannak a vizsgák? Van valami időkeret, hogy tegyük fel Sommersemesternél augusztus 1-15-ig? Vagy ez teljesen változó, és augusztustól októberig bármikor lehetnek vizsgák?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!