Szerintetek ez mennyire megoldható? (magyar egyetemről külföldi, tárgyak elfogadtatása)
Tervben van a külföldre költözés, viszont túl későn jutott eszembe az, hogy külföldön tanulnék, csak érettségi tájékán, meg variáltam kicsit, ezért idén erről lemaradtam. Magyar egyetemre adtam be a jelentkezésem, ahová fel is vettek, be is fogok iratkozni, mert érdekel a szak, szeretném megszerezni az alap tudást és már régóta vártam, hogy végre egyetemre mehessek, amúgy is csúsztam egy évet NYEK miatt gimiben.
Természetesen utánanéztem a külföldi egyetem honlapján mindennek és ha majd arra kerül a sor, valószínűleg fogok nekik írni (vagy akár év közben is), de hátha van valaki, aki ebben jártas vagy van ebben tapasztalata.
Jövő ősszel kezdeném a külföldi egyetemet, a magyar egyetemen vagy félévet vagy egy évet maradok, a felvételi követelményeknek utánanéztem, nem azzal van a baj, csak az érdekelne, hogy sikerülne-e egyes tantárgyakat elfogadtatni. Itt tanári szakra fogok járni, kint pedig olyan szakra fogok jelentkezni, ami tanárin az egyik tantárgyam lesz. Megnéztem a külföldi egyetem mintatervét is és elég sok egyezés van, ráadásul mivel nyelvszakról van szó, minden országban nagyrészt az adott nyelven folyik az oktatás. Mert azért jó lenne, ha nem elölről kellene mindent kezdenem... Fordítást nyilván csináltatnék.
#2: Kredit-egyenértékűség van az Európai Felsőoktatási Térségben, amelynek Ausztria is tagja, így hasonló tematikák esetén jó eséllyel elfogadják majd a tárgyaidat. Arra ügyelj, hogy minden elvégzett tárgyról és a leckekönyvről is szerezz be hitelesített tematikát. Sajnos valószínűleg csak osztrák fordítóiroda fordítását fogják elfogadni, úgyhogy komoly kiadásra kell felkészülnöd.
Egyébként ha itthon államin kezded el a képzést, és fél évnél többet maradsz, azután otthagyod, és külföldre mész, akkor sajnos visszafizetési kötelezettséged keletkezik. Erre a kiadásra is fel kell készülnöd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!