Hogy tudnék gimnázium után egyből kimenni Finnországba?
Szerintetek mennyi esélyem lenne Finnországban egyetemre menni?
Amit eddig elértem:
-Angol középfokú nyelvvizsga
-Angol középszintű érettségi
-Német középfokú nyelvvizsga
-Német középszintű érettségi
-Informatika emeltszintű érettségi.
Végzős vagyok. Ja, és tanulok finnül is. :D
tanulni akarsz kint? vagy csak úgy kimenni?
1. mindenképp fel kéne vetetni magad vmelyik magyar egyetemre, és utána ösztöndíjjal kimenni
2. önkéntes munkára jelentkezni
Én Finnországban tanulok. Ki lehet jönni, érdemes az egyetemek honlapjait böngészni (ha gondolod elküldöm a linkeket). Van angol nyelven is oktatás, a többség ingyenes még könyvet se kell venni. A legnagyobb gond, hogy nem kapod meg a finn személyi számot. E nélkül irtó drága lesz a dolog, mert nem kapsz semmilyen segítséget: se szállás, se kedvezményes étkezés az iskolában, utazási kedvezmény se jár, de még könyvtárba se fogsz tudni beíratkozni.
Két lehetőséged van: elmész dolgozni is (akkor automatikusan járnak akedvezmények) vagy Magyarországon tanulsz és erasmussal jössz ki.
Bár nem mai kérdés...kedves utolsó,nekem is elküldenéd?
Kérdező: Ha gondolod írj nekem privátot én is kint szeretnék tanulni, vagy ha az nem jön össze,akkor később dolgozni/élni, beszélgethetnénk.:) Dobj egy msn címet,ha szeretnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!