Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Hogy tudnék gimnázium után...

Hogy tudnék gimnázium után egyből kimenni Finnországba?

Figyelt kérdés

Szerintetek mennyi esélyem lenne Finnországban egyetemre menni?

Amit eddig elértem:

-Angol középfokú nyelvvizsga

-Angol középszintű érettségi

-Német középfokú nyelvvizsga

-Német középszintű érettségi

-Informatika emeltszintű érettségi.

Végzős vagyok. Ja, és tanulok finnül is. :D

2010. szept. 22. 12:33
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

tanulni akarsz kint? vagy csak úgy kimenni?

1. mindenképp fel kéne vetetni magad vmelyik magyar egyetemre, és utána ösztöndíjjal kimenni

2. önkéntes munkára jelentkezni

2010. szept. 22. 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
A finnair légitársasággal akármikor kimehetsz. Érdekelne, hogy miért pont Finnországot választottad?
2010. szept. 22. 12:46
 3/9 anonim ***** válasza:
Finnországban nem úgy van mint Ausztriában meg sok helyen az EU-ban is? Hogy kicsengetsz mittomén 300€/szemeszter és kész?
2010. szept. 22. 13:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Tanulni szeretnék kimenni egyetemre (angolul). Eddig a BME-re akartam menni mérnökinfóra, de valahogy beleszerettem Finnországba. :D
2010. szept. 22. 13:59
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Én Finnországban tanulok. Ki lehet jönni, érdemes az egyetemek honlapjait böngészni (ha gondolod elküldöm a linkeket). Van angol nyelven is oktatás, a többség ingyenes még könyvet se kell venni. A legnagyobb gond, hogy nem kapod meg a finn személyi számot. E nélkül irtó drága lesz a dolog, mert nem kapsz semmilyen segítséget: se szállás, se kedvezményes étkezés az iskolában, utazási kedvezmény se jár, de még könyvtárba se fogsz tudni beíratkozni.

Két lehetőséged van: elmész dolgozni is (akkor automatikusan járnak akedvezmények) vagy Magyarországon tanulsz és erasmussal jössz ki.

2010. szept. 22. 16:28
 6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó: Küldenél linkeket egyetemekről? Jöhet akár e-mail-ben is. Köszi előre is!
2010. szept. 23. 00:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ok. mai nap folyamaán elküldöm neked e-mailbe :-)
2010. szept. 23. 08:55
 8/9 anonim ***** válasza:

Bár nem mai kérdés...kedves utolsó,nekem is elküldenéd?

Kérdező: Ha gondolod írj nekem privátot én is kint szeretnék tanulni, vagy ha az nem jön össze,akkor később dolgozni/élni, beszélgethetnénk.:) Dobj egy msn címet,ha szeretnél.

2011. febr. 8. 14:29
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia,

hátha érdekel másokat is ezért ide írom:

egyetemek listája: [link]

Főiskolák:

[link]

2011. febr. 8. 18:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!