Erasmus tapasztalatok?
Én nem voltam Erasmuson, de sokat olvastam a témában, néztem témába illő videókat.
Én egy kisebb,átlagosabb vidéki egyetemen tanulok, tőlünk nagyon ritka, ha megy valaki, kb szerintem évfolyamonként(!) max 1 fő.
De nálunk nem is annyira reklámozzák, ellenben nagyobb,fővárosi egyetemekkel, ahonnan tök normális,ha akár szakonként több ember megy.
Az első és utolsó évet nem szokták javasolni, ha egy 7 féléves képzést nézünk például,akkor a 4-5. félév környéke az "ideális" vagyis úgy mondanám inkább,hogy kényelmes.
Csúszás az gyakorlatilag csak rajtad áll. Egy ismerősöm volt erasmuson, nem erős szakon tanult,de mégis csúszott. Érdemes esetleg előre gondolkodni, mondjuk 1-2 tárgyat előre felvenni, és akkor kevesebb jut az erasmusos félévre.
Anyagilag attól is függ,hogy hogy jössz ki,hogy milyen országba mész. Vannak különböző kategóriák és az adott kategóriába eső országokra meg van szabva, hogy mennyi támogatást kapsz,de nem nagyon lehet kijönni az összegből, általában a szállást pont fedezi,meg még marad valamennyi, így sokan dolgoznak erasmus alatt (akiknek nem volt rá félretéve előre, vagy nem támogatják a szülők olyan szinten).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!