Hogyan lehet külföldön egy évig cserediákként tanulni? Hol lehet rá jelentkezni és milyen feltételek vannak?
Középiskolásoknak van csomó amerikai ösztöndíjas program, az amerikai nagykövetség oldalán utána lehet olvasni. Egy éves mondjuk szerintem nincs, de rövidebbek vannak. Egyetemistáknak is van, de kevesebb és komolyabb feltételekkel.
Akkor van az ERASMUS, amit már előttem is írtak. Ha egyetemista vagy, akkor van még csomó más is pl. a CEEPUS, a Kőrösi Csoma Sándor Program vagy az egyetemeknek is lehetnek partnerekkel szerződéseik. Vannak Tempus közalapítványos ösztöndíjak is. Nagyon sok lehetőség van, utána kell nézni és kibogarászni ki mire pályázhat, mennyi támogatást ad, melyik országba stb.
A cserediak programok fizetősek. Osztalytarsam costa rican volt 10 hónapot 2 millióért,(az csak az utazás és a papírmunka volt, csalad meg ezeket) a minap néztem országokat, amerikai 10 hónapos cserediakprogram 6 milliónál kezdődik. Persze Amerika nagyon népszerű, pl Bécs vagy Németország, Franciaország kicsit olcsóbbak. De Amerika és Kanada nagyon drágák, és már most nincs hely az idei szeptemberre pl, sőt a jövő évre is rohamosan fogynak a helyek.
En is erasmussal voltam kint egyetemen fel évet, illetve gimibe is egy hónapot. Gimibe Párizsban, egyetemen Amsterdamban, adták támogatást de kell mellé még vagy saját vagy szülők penze.
Ha kicsit idősebb leszel mehetsz Amerikába AuPairnek egy évre, oda a nyelvvizsga es a jogosítvány kötelező úgy tudom, és egy összeget be kell fizetned. Illetve mehetsz taboroztatni is a CamAmericaba. Ez általában 6-14 hét. Júniustól augusztusig, szintén kell fizetni de kapsz ott fizetést és utána bejarhatod Amerikát belőle. És nem is olyan sok idő mint az aupairkedes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!