Kimennék külföldre mesterre, de szakmailag megérné maradnom. Mit tegyek?
Április 3-án bizonyos értelemben elvesztettem a hitem az országban. Azzal, ami itt folyik a közéletben, nem tudok azonosulni. Minden porcikám azt mondja, hogy lépjek le innen minél hamarabb. Illetve régi álmom is, hogy külföldön éljek.
Viszont amit tanulok, annak egy nem olyan rossz mestere van itthon, és lehet, hogy már most megcsípek egy olyan gyakornoki helyet, ami szakmailag nagyon-nagyon jól mutatna az önéletrajzomban (ez utóbbi a lényeges szempont). Ilyen munkahelyek Európában még max 3-4 nagy városban vannak, és nem mindegyik városban van esélyem bejutni a mesterképzésre. Más városokba viszont garantáltan bejutnék, csak ott nincsenek megfelelő cégek.
Ha viszont maradnék, akkor személyes okokból nem csak a mester idejére, hanem még 4-5 évre ide lennék "láncolva" az országba, amitől baromira elkeseredek, ha belegondolok. Ráadásul ki tudja, mit művelnek még a hazai oktatással...
Tehát:
1) Menjek, de akkor nem biztos, hogy kapok munkát a szakmámban az adott városban, ahol bejutnék mesterre
2) Vagy maradjak, és lenne egy jó gyakornoki pozim?
Azt még talán érdemes hozzátennem, hogy munkanélküli külföldön ettől még nem lennék, data science-et meg ilyesmit tudnék ott is csinálni, de karrierileg más lenne a célom.
(Politikai mocskolódástól kíméljetek, légyszi)
tehát összegzem: mo.n jó minőségű masterre mehetsz, helyben van esélyed megcsípni egy olyan állást is, ami később karrier szempontjából is jól mutat.
külföldön max. vagy egyik vagy másik lehetséges, a kettőt együtt szerinted nem kaphatod meg.
nem tisztem eldönteni, hogy elbszod-e az életed, de talán segít, ha elárulom innen "nyugatról", hogy magyarországon még mindenki a "nyugati demokráciára" csorgatja a nyálát, csak közben a valóság az, hogy a francia állam tűzparancsot adott ki az ellen tüntetőkre, ausztriában kancellári megrendelésre csinálnak koncepciós pereket, és ne felejtsük el azt sem, hogy ők a "jófiúk" akik most úgy utálják oroszországot és imádják a sötétzöld kis copfost, hogy okoznak minden bajunk mellé még egy extra válságot is rendeznek éppen, mert ugye kinek is van szüksége az elnöki palotákban megfizethető árú energiára... (azt meg ne kérdezd mért vagyok akkor itt, nekem már ez az odahaza és nem ilyen egyszerű megszabadulni tőlem)
"Április 3-án bizonyos értelemben elvesztettem a hitem az országban. Azzal, ami itt folyik a közéletben, nem tudok azonosulni. Minden porcikám azt mondja, hogy lépjek le innen minél hamarabb. Illetve régi álmom is, hogy külföldön éljek. "
"(Politikai mocskolódástól kíméljetek, légyszi)"
ahaaa
Menjél, jó messzire
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!