A Wirtschaftsuniversität Wien-re milyen nehéz bekerülni német-/angolnyelvű mesterre?
A megcélzott szakjaim németül a Finanzwirtschaft und Rechungswesen (német), és a Quantitative Finance (angol).
Legyen szíves segítsen aki oda jár/járt. Több kérdésem is lenne:
Mit és mennyire néznek a felvételinél? (diplomaátlag, munkatapasztalat, Erasmus félév, diákszervezeti tevékenységek?)
Minden magyar egyetemről lehet jelentkezni? (gondolok itt arra, hogy nem csak a Corvinusos diploma akkreditált-e, hanem az Elté-s is pl)
A felvételi miből áll?
Azt olvastam, hogy az egy éves MSc képzésekre négy éves BSc alap szükséges, a három évesekről csak két évesre lehet menni. Nekem egy hét féléves Pénzügy és Számvitel diplomám lesz, az jelen esetben minek számíthat?
Most akkor hogy is van EU-s állampolgárok esetében? Teljes tandíj, vagy csak a hozzájárulás?
A CEU-nál erősebb vagy gyengébb diplomát ad a WU?
A lakhatás mennyire költséges?
Hétvégente haza lehet járni?
Munka az egyetem mellett kivitelezhető?
Mindent összevetve mennyi esélyem van bekerülni?
Mi az a minimum ami lehetővé teszi hogy bekerüljek, és mire kell ráfeküdni, hogy legyen esélyem? (matek, nyelvek?)
Tandijrol tudok nyilatkozni: 400€/félév ha kicsuszol a
A WU az egyik legnehezebben elvégezhetö egyetem az osztrákoknál. Sokan kicsusznak menetközben, de nem lehetetlen. Több ismerösöm végzett ott.
Lakhatás…igen, ez egy nehéz dolog. Kolik most üresek, de 300 euro alatt már az sincsen (+ kaucio, meg egyéb költségek, vagyis kb egy 1000-es a beköltözés) ifjusági otthon pl az Ober-St Veiti metroállomásnál olcsó, hely is van, de itt kb 500€ egy honap. (Kb 1500€-t kell a kulcsért leszurkolni)
Munka. Mit dolgoznál? Miben van tapasztalatod? Német mennyire stabil? Oida, kannst Wienerisch? Amugy: ételfutár, Meki, Gastro. Ha van IT-s tapasztalatod, akkor Peronalüberlassereknél érdeklödj.
Haza lehet járni. Budapestig 2,5 ora az ut vonattal. A Regiojet 10€-tol hazavisz. Határ nyitva, ffp2 legyen, meg utlevél/személyi.
Nagyon köszi a választ!
Munkán nem gondolkoztam, igyekeznék itthon előbb dolgozni, hogy kint ne kelljen és tudjak a sulira koncentrálni teljesen. (Egyébkén nyelvfejlődés szempontjából nem rossz ötlet, plusz sokkal jobban passzolnak a fizuk... Elgondolkodom)
A német megy, egy erős felsőfokú nyelvtudásom van, de mester előtt szeretnék egy erasmust Németországba, amolyan felkészülésként.
A lakhatás tényleg necces, majd a helyzet szüli.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!