A Harvard egyetemen kiket képeznek?
Átlagosan 100 felvett hallgatóból hányan szereznek diplomát?
A képzési idő szakonként ugyanannyi, mint Magyarországon?
Önköltséges képzésben mennyibe kerül egy félév?
Gondolom még 10 éves lehetsz kérdező.
- Elsőnek tanulj meg angolul.
- Másodjára tanulj meg konkrétabban kérdezni.
- Harmadjára tanuld meg használni a google-t.
Így minden kérdésedre megfogod találni a választ.
Köszönöm!
Az angol tanulása folyamatban van, nem terveztem amerikai egyetemre menni, ez egyszerű kíváncsiság.
Fő kérdés: Milyen szakembereket képeznek a Harvard egyetemen?
Itt van konkrétabban, ha ez segít valamit:
1. A felvett hallgatók közül, átlagosan (nem szakokra lebontva, hanem a Harvardot egészében nézve) hány olyan tanuló van, aki a diploma megszerzése előtt valamilyen okból kifolyólag kihullik a képzésből?
2. Minden egyes szaknak van egy képzési ideje (amit ugye államilag támogatott képzésen belül a képzési idő felével lehet túllépni). A legtöbb szaknak a képzési ideje, a magyarországi egyetemek képzési idejéhez képest hosszabb, vagy rövidebb időintervallumon belül lehet megszerezni a diplomát az egyetem honlapján szereplő képzési idő figyelembevételével?
3. Milyen összeggel lehet számolni egy félév önköltséges (amit nem az állam, hanem amit én magam fizetek ki abból a pénzből amit megkerestem, vagy örököltem, vagy valamilyen egyéb módon, de törvényes keretek között szereztem) formában való elvégzéséhez?
A google-ben nem tudok keresni, szellemileg az utóbbi időben valóban nagyon leépültem, ezért ha valami érdekel, azt ide írom ki, hogy hátha valaki ír egy értelmes választ, ami előre tud vinni.
A fő kérdés, illetve a második és harmadik kérdések részben értelmetlenek, ugyanis az amerikai felsőoktatás nagyon különbözik a magyartól. Például nem konkrét szakra felvételiznek, szinte bármilyen diplomát szerezhetnek a képzési szintnek megfelelően, az ösztöndíjak máshogy működnek és sokkal szigorúbbak, mint itt...
Az árakról olyan információt találtam, hogy egy tanév jelenleg közel 55 ezer dollárba kerül, ami a mai árfolyamot nézve 17,7 millió forintnak felel meg.
Forrás: [link]
A Harvard weboldala szerint átlagosan a felvettek kb. 98%-a szerez diplomát, de ez nem azoknak a száma, akik 4 év alatt (ami ott egy alapképzés normál hossza) végeznek el egy képzést. Egy másik oldal szerint kb. 86% végzi el 4 év alatt, kb. 96% 5 év alatt és majdnem 98% 6 év alatt.
Forrás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!