Segitseg! Hollandiában ki tanul/tanult?
Jövőre mennék Hollandiába tanulni és meg is jelölök 2 egyetemet, és azt írják mint nemzetközi diákoknak az alapkövetelmény hogy egyenértékű legyen az érettségi bizonyítványom a hollanddal. A honlapukon pedig azt írják "Gimnáziumi érettségi bizonyítvány" viszont én a mostani rendszer szerint közgazdasági technikumban tanultam.(anno közgazdasági szakközépiskola)
Akkor az is elfogadják? Mert ugye semmi különbség nincs, ugyanazt az érettségit írjuk országosan, alap tantárgyak pl matek, magyar, töri ugyanaz, hivatalos, érvényes, csak annyi hogy nem termeszettudomanyi tantárgyakat tanultunk hanem gazdasági tantárgyakat.
Ez a dokumentum azt írja, hogy: [link]
"Erretsegi Bizonyitvany with at least 1 exam subject at advanced level + the fifth elective exam must be in a general education subject."
Azaz, érettségi bizonyítvány, amelyből 1 emelt szintű tárgy kell, és az ötödik tárgyad egy "általános oktatási tárgy" kell, hogy legyen, ami alatt nem tudom, hogy mit értenek (lehet, hogy azt, hogy nem valamilyen szakmai tárgy?). A szakközépiskola ad érettségi bizonyítványt, tehát ez megfelel a követelményeknek, itt már csak az a kérdés, hogy emelteztél-e, illetve, hogy az ötödik tárgyad miből volt. Ez a rotterdami Erasmus egyetem feltétele, a többi egyetem is hasonló lehet. Egyenként és szakonként kell megnézni, vagy pedig az egyetemen utánakérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!