Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Segitseg! Hollandiában ki...

Segitseg! Hollandiában ki tanul/tanult?

Figyelt kérdés

Jövőre mennék Hollandiába tanulni és meg is jelölök 2 egyetemet, és azt írják mint nemzetközi diákoknak az alapkövetelmény hogy egyenértékű legyen az érettségi bizonyítványom a hollanddal. A honlapukon pedig azt írják "Gimnáziumi érettségi bizonyítvány" viszont én a mostani rendszer szerint közgazdasági technikumban tanultam.(anno közgazdasági szakközépiskola)

Akkor az is elfogadják? Mert ugye semmi különbség nincs, ugyanazt az érettségit írjuk országosan, alap tantárgyak pl matek, magyar, töri ugyanaz, hivatalos, érvényes, csak annyi hogy nem termeszettudomanyi tantárgyakat tanultunk hanem gazdasági tantárgyakat.

2021. dec. 27. 17:28
 1/4 Data Scientist ***** válasza:
100%

Ez a dokumentum azt írja, hogy: [link]

"Erretsegi Bizonyitvany with at least 1 exam subject at advanced level + the fifth elective exam must be in a general education subject."

Azaz, érettségi bizonyítvány, amelyből 1 emelt szintű tárgy kell, és az ötödik tárgyad egy "általános oktatási tárgy" kell, hogy legyen, ami alatt nem tudom, hogy mit értenek (lehet, hogy azt, hogy nem valamilyen szakmai tárgy?). A szakközépiskola ad érettségi bizonyítványt, tehát ez megfelel a követelményeknek, itt már csak az a kérdés, hogy emelteztél-e, illetve, hogy az ötödik tárgyad miből volt. Ez a rotterdami Erasmus egyetem feltétele, a többi egyetem is hasonló lehet. Egyenként és szakonként kell megnézni, vagy pedig az egyetemen utánakérdezni.

2021. dec. 27. 18:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Pont az egyik jelölés a rotterdami Erasmus egyetem lenne, ahol a School of Management intézményében néztem mit kér, és ott az van hogy gimnáziumi érettségi bizonyítvány. De nem ertem, mert mindenki ugyanazt az érettségit írja az alap tantárgyból, most én önerőből abból rakok érettségit amit akarok, ez lehet közgazdaság, lehet biológia... na mindegy, írni fogok nekik
2021. dec. 27. 20:00
 3/4 Data Scientist ***** válasza:
100%
A szakközépiskolai érettségi egyenrangú a gimnáziumi érettségivel, így nem tehetnek ilyen kivételt. De tényleg az a legokosabb, ha kiküldöd nekik amid van, hogy ezt így elfogadják-e, vagy mit kérnek még.
2021. dec. 27. 20:39
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Brutál elavult a Nuffic követelményrendszere, engem is szivattak sokáig az érettségi miatt. Konkrétan egy ezredforduló előtti elavult érettségi bizonyítvány formátumot keresnek, aminek címében az áll, hogy "Gimnáziumi érettségi bizonyítvány". Jelenleg még ha gimnáziumban tanulsz akkor se kapsz ilyet, mivel az érettségiken sztenderd annyi áll csak, hogy "Érettségi bizonyítvány". Én anno a gimnáziumomtól kértem egy pecsétes igazolást angol nyelven, hogy ez az őáltaluk kiállított államilag szabályozott érettségi ami Magyarországon egyetemre való jelentkezésre jogosítana. Ezek után nem problémáztak tovább. Mondjuk én 2014-ben jelentkeztem, azóta nem tudom mennyiben változtak a dolgok.
2021. dec. 31. 00:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!