Hogyan jelentkezhetek külföldi egyetemre?
Én is hasonló cipőben járok :)
Én dél-koreai egyetemeket nézek, mellette még hollanddal is fogok próbálkozni.
Igazából ha kiválasztod melyik egyetemre mennél, a honlapjukon ottvan rengeteg információ. Az is hogy milyen iratok kellenek, és az is hogy meddig kell jelentkezned. Eddig azok az egyetemeknél amiket én néztem, online jelentkezési procedúra van. Viszont van ahova el kell küldeni pár iratot
Én megnéztem, melyek a felvételi követelmények, és beadtam a szükséges papírokat.
1. Általában az itthoni végzettségeidet ÉS a teljes transcriptet (indexet) kérik, angol fordításban. (Én ez utóbbit nem adtam be szakfordítóhoz, hanem magam készítettem excelben egy fordítást, még le se pecsételtettem az egyetemmel. De általában hivatalos angol fordítást kérnek mindenhez.)
2. A nyelvi követelmények egyetemtől függenek, TOEFL-t kérnek angolból vagy TELC-et, TESTDAF-ot németből, ezt egyetemenként kell kikutatni.
3. Mindig kell motivációs levelet írni az angolszász egyetemekre, ehhez keress tippeket a neten, mert ezt nagyon fontos profin megírni.
4. Kell egy teljes CV, ezt is nagyon jól kell megírni.
5. Ajánlólevél nem kell általában, de ha tudsz szerezni (korábbi tanárodtól, gyakorlatvezetődtől stb.) akkor ezt is figyelembe veszik.
A legtöbb helyen nincs felvételi vizsga, csak beadod a papírjaidat, és a felvételi bizottság eldönti, hogy alkalmasnak látnak-e vagy sem.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!