Van esélyem erasmusra úgy, hogy nem veszek részt semmilyen közösségi organizációban (pl. HÖK vagy TDK stb.)?
Figyelt kérdés
elte ájk-ra járok2021. dec. 13. 03:03
1/8 anonim válasza:
A kettőnek mi köze van egymáshoz?
2/8 anonim válasza:
Hiába lett lepontozva az első válaszoló, mert a kettőnek semmi köze egymáshoz. Nálunk is mindenki kijutott Erasmusra, pedig legalább a 3/4-ük nem vett részt semmilyen közösségi tevékenységben.
3/8 A kérdező kommentje:
Amúgy nem én pontoztam le az elsőt.
Mellesleg azért gondoltam, hogy ez fontos szempont lehet, mert az erasmusra való felhívásban említik, hogy jár pont a közösségi tevékenységért is.
Mert én csupán elegendő tanulmányi átlaggal és felsőfokú nyelvvizsgával rendelkezem és semmi mással és nem hiszem, hogy elég lesz.
2021. dec. 13. 13:20
4/8 A kérdező kommentje:
Kedves második!
ÁJK-s voltál vagy milyen szakra jártál?
2021. dec. 13. 13:24
5/8 anonim válasza:
3# Ennyi bőven elég. NKE-s vagyok, úgyhogy elsősorban erre az egyetemre gondoltam. De a többin sincsenek más feltételek. Egy barátnőm nemzetközi tanulmányokon van az ELTE-n, másik pedig a Corvinuson pénzügyen. Mind a ketten voltak Erasmuson, de semmilyen közösségi tevékenységben nem vettek részt.
6/8 anonim válasza:
Erasmusra mindenképpen van esélyed, más kérdés hogy hova szeretnél menni. Az ÁJK-n mindig szokott annyi hely lenni összességében ahány ember menni akar, de sok helyért nagy a verseny. Sok pluszpont pedig a közösségi/tudományos többlettevékenységért jár, szóval az előnnyel indul a pályázásnál akinek van. Szóval valahova biztos bekerülsz de ha valami népszerű helyet célzol be (pl mediterrán országok) ahol muszáj valami másnak is lennie ahhoz hogy bekerülj.
7/8 A kérdező kommentje:
6-os.
Köszi a választ. Hollandiába szeretnék menni. Nem tudom, h az mennyire népszerű. :((
2021. dec. 26. 14:25
8/8 anonim válasza:
Van még fenn asszem a honlapon egy korábbi pályázati eredmény/rangsor. Ha ránézel ott láthatod, hogy nagyságrendileg melyik helyhez mennyire kell elől lenni, de persze ez évről évre változik, és valószínűleg konkrét pontszámot abból sem tudsz majd kiszűrni. De az biztos, hogy az első 20-25 helyhez kell szakkolis tevékenység, OTDK, perbeszédverseny, külföldi konferencia vagy valami hasonló. Szóval ha más nem akkor nézd meg mi ér pontot és mi az ami viszonylag low effort (például: demonstrátorság vagy TDK tagság sok helyen, esetleg valami kisebb perbeszédverseny) és próbáld csinálni azokat a pályázat leadásáig. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!