Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » 29 évesen belevágni egy...

29 évesen belevágni egy külföldi egyetemi képzésbe?

Figyelt kérdés
Van már egy diplomám. Szeretem a szakmám és abban is dolgozom. Viszont nagyon szeretnék külföldön élni és továbbképezni magam. Utánanéztem a lehetőségeknek és akadnak olyan mesterképzések, amikre szívesen jelentkeznék. Nem titkolom, hogy a képzés után, ha tetszik az adott ország, akkor megpróbálnék ott elhelyezkedni és letelepedni. A két év alatt nyilván csökkenne az életszínvonalam és másfajta életminőségem lenne, a karrierem se fejlődne túlzottan. Ennyi idősen mennyire lenne felelőtlen ez a döntés? Szingli vagyok, szóval párkapcsolat nem köt ide. Nagyon kilógnék ennyi idősen a többi csoporttársaim közül? Tudom, hogy a legtöbben 20 éves koruk körül mennek ki külföldre tanulni, de egyrészt szeretnék továbbtanulni és jó lenne ezt külföldi környezetben megtenni, ahol akár el is tudnék helyezkedni a jövőben.

2021. dec. 6. 16:13
 1/2 anonim ***** válasza:
A mesterképzésen az átlagkorosztály inkább 24-25 körül mozog, nem lógnál ki 29 évesen, mégha az idősebbek között is lennél. Én meglepném a helyedben a dolgot, legrosszabb esetben bevállaltál egy kalandot, aztán ki tudja mi sül ki belőle. Ha sikerült elhelyezkedned az adott országban, akkor valószínűleg jobb életszínvonalon tudnál élni, mint Magyarországon.
2021. dec. 7. 14:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Vágj bele! Csinálj valami őrültséget, (jó értelemben), lépj ki a komfortzónádból! Én is ezt próbálom tenni.
2021. dec. 8. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!