Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Francia egyetemre való kijutás?

Francia egyetemre való kijutás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Hogyan tudnék kijutni egy franciaországi egyetemre? Kb 2 éve beszéltem a magyarországi Campus France vezetőjével? dolgozójával? nem emlékszem már, de ő olyanokról beszélt nekem, hogy szükségem lesz egy nyelvvizsgára, meg persze érettségire. Ezeken kívül miket kell intézni?

A másik meg a szállás. Tudom, hogy kollégium lenne a legegyszerűbb, de van egy idős kutyám, aki miatt már utasítottam el egy franciaországi munkát, szóval a kutyát biztos, hogy semmilyen körülmények között nem hagyom itt.

Nagyon macerás albérletet találni, pláne állattal? A későbbiekben is szeretnék majd az országban maradni, ezért gondoltam arra, hogy már ott kezdeném el az egyetemet (amit már időszerű lenne elkezdenem).

Minden segítséget/ észrevételt / javaslatot nagyon megköszönnék!

2021. okt. 8. 13:44
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

institut francaise budapest, vagy a hozzád legözelebb eső alliance francaise biztos szívesen segít neked, ha még nem vagy olyan szinten, hogy el tudd olvasni az egyetem honlapját (amit mondjuk azért mint legelső felvételi követelmény is értelmezhetsz, tehát amíg egyedül nem tudod elolvasni, biztos nem tudsz eleget.), de ha mondjuk még csak kilencedikes vagy,segítenek neked, hogy merre kell menni és mikre kell koncentrálni.

a franciák amúgy bírják a kutyákat, biztos találsz egy kutyabarát lakóközösséget vagy valamit magadnak.

2021. okt. 8. 21:52
 2/2 A kérdező kommentje:

Májusban érettségiztem, szóval már nem vagyok 9.-es. Van egy francia középszintű érettségim és a közeljövőben meg szeretném csinálni a nyelvvizsgát is. Szerintem egy nyelvtanárt is keresni fogok, hogy tutira menjen a nyelv (ne ezen múljon a dolog). De azért fel fogom őket keresni. :)

A kutyás résszel meg nagyon megnyugtattál. :)

Köszönöm szépen a segítséget!

2021. okt. 9. 08:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!