Tudnátok segíteni? (osztrák oktatásrendszer, Bécsi egyetem) több infó lent
17 vagyok, és felmerült ötletként, hogy Ausztriába, a Bécsi egyetemre menjek továbbtanulni. Anglisztika van szem előtt, de a szak még nem konkrét egyáltalán, illetve az egyetem se. Csak az hogy külföldön szeretnék tanulni, és mivel az osztrák határ mellett lakok, opcionális lenne Bécsbe menni. :D
2 éve tanulok németet, szóval még egyáltalán nem vagyok túl magas szinten németből. Terveim szerint angolul hallgatnám az előadásokat, azt tanulom jóideje.
Kérdéseim a következők lennének:
-Mi a felvételi menete?
-Ahhoz hogy egyáltalán bekerüljek mindenképp kell egy C1-es német szint?
-Van arra lehetőség hogy angolul hallgassam az előadásokat?
-Az itthoni érettségi pontszámok mennyire befolyásoló tényezők a külföldi tanulásban?
-Mik a tapasztalataitok, élményeitek ezzel az egyetemmel kapcsolatban? Esetleg ha erre a szakra is jársz, hálás lennék ha segítenél/mesélnél:3
-Esetleg tudtok mondani egy oldalt/személyt aki képben van ezzel a témával és tudnék hozzá fordulni további kérdéseimmel?
Huha, elsőkörben szerintem ennyi.
Köszi előre is a válaszokat.
És tudom hogy neten sokmindent megtudhatnék, de nemtudom hogy kezdjek neki egyáltalán. :D
17 évesen lehetne azért már ennyi sütnivalód
google, bécsi egyetem, továbbtanulás
:D
Igazán köszönöm a hasznos választ.
Elsősorban személyes tapasztalatra voltam kíváncsi amikor feltettem a kérdéseimet, nem pedig a formális szakleírásra :D
pedig a kérdéseid teljesen általánosak, erre a vonatkozó honlap nyújt segítséget.
ill. maga az egyetem, nekik kell írni mailt, és kérdezni, nem a gyakorira bízni.
annyit tudok segíteni, h. nagyon magabiztos, c1-es német nyelvtudás nélkül felejtsd el.
ez egy osztrák egyetem, kell tudni németül, nagyon jól.
hlye kérdés, h. van-e lehetőség angolul tanulni, mivel angol szakon angolul fogsz tanulni, c1 szint alatt meg se próbáld, de attól még németül is jól kell tudni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!