Szerintetek melyik nyelvet “érdemes” második nyelvnek választani?
Jelenleg most van a második évem az egyetemen , második nyelvet szeretnék választani.
Fontos kiemelnem, hogy a jövőben mindenképpen külföldön szeretnék élni. Nem az anyagiak miatt , hanem szükségem volna egy új környezetre + egész életemben erre vágytam . Van egy angol C1 - es nyelvvizsgám. A német valamint a spanyol nyelv foglalkoztat. Ezekben látok lehetőséget . Ti mit gondoltok róla? Esetleg aki élt Németországban vagy más országban ahol németül beszélnek mit gondolnak róla? Milyenek az emberek? Befogadóak?
Spanyolországról tapasztalatok?
Úgy látom hogy itthon sokan angol+német nyelven beszélnek, nem veszti igy el a hasznosságàt a német? Milyen lehetőségeket adott nektek a német nyelvtudás?
Nem veszti el a hasznossággát a német.
Európában angol mellé én biztos azt választanám a helyedben. 3 országban hivatalos nyelv, amiből egyik 80 milliós, a térség vezető gazdasága. Másrészt Magyarország is rogyásig van német cégekkel, ahol hatalmas előny. A spanyol kifejezetten tetszik, de messze nem hasznos annyira ezen a földrajzi környéken. Én például egyetemen tanultam német oktatási nyelven 2 évig, most meg olyan cégnél dolgozom, ami Ausztriában is tevékenykedik kis hazánk mellett, illetve a gépeink nagy része német anyanyelvű országból származik, szóval az összes doksijuk németül van, meg a gyártó cégek német anyanyelvű embereivel dealelünk egy csomnószor, szóval olyat kerestek, akinek a végzettsége mellett stabil némettudása van (angolul is tudok, de azt pont lesz.rták).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!