Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Az amerikai (USA) diploma...

Az amerikai (USA) diploma utáni tudás tényleg egyenlő a magyar általános iskola utáni tudással?

Figyelt kérdés
2010. aug. 31. 09:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Ja,... a Nobel dij meg a magyar kozepiskolai tudassal egyenlo... Ez a kerdes most komoly???
2010. szept. 2. 01:50
 12/17 anonim ***** válasza:
A kérdező még abban a hiszemben van, amit a középiskolákban mondanak, hogy az amcsik buták, és még a spanyol viaszt is mi sz*rtuk, tehát a mi oktatásunk a legjobb a világon. Sajnos ez egy kamu. :( Tény viszont, hogy a Bsc képzés előtti BME-s diplomával amerikában sem kellett szégyenkezni, mert voltak ismerőseim akik kutatni mentek ki, onnan az info.
2010. szept. 2. 10:51
 13/17 anonim válasza:
Én azt halottam, hogy azért az amerikai Bsc gyengébb, mint az európai, és teljesen mást tanulnak, de nyilván nem az általános iskolával egyenlő!
2010. szept. 5. 09:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Ez egyetem fuggo. Magyarorszagon is. Az exbaratnom a Princetonon tanult es nem vot konnyu a BSc,... Ez az egesz kerdes primitiv sztereotipiakra epul melyet tobbnyire a gimnaziumi evek alatt sulykoljak bele az emberkbe olyan tanarok akik soha nem tanultak kulfoldon es a sajat ertektelen diplomajuknak az "erteket" probaljak a diakoknak elmagyarazni; vagyis magyarazzak a bizonyitvanyukat...

Ameriakaban 2000 (!) felsooktatasi intezmeny van (Magyarorszagon kb 60), ebbol kifolyolag nem lehet ilyen magyar versus amerikai egyetem osszehasonlitast kesziteni. Sot tovabb viszem: Egy ELTE - Harvard osszehasonlitas is ertelmetlen mivel az egesz szakfuggo es professzor fuggo... Pl valoszinuleg a Columbian jobb az orvosi szak (atlagosan) mint barmely magyar egyetemen, de ettol meg vannak olyan magyar orvosok akik tobbre viszik es ugyesebbek mint bizonyos diakok akik a columbian vegeztek... Szabadalmak teren is a Stanford jobban all mint a BME, de ez tobbek kozott azert van mivel az egyetem statusza es feladata Amerikaban mas mint Europaban...

Bocsanat, csak az ilyen kerdesek lattan borsozik a hatam!

2010. szept. 5. 14:24
 15/17 anonim válasza:
Az amerikai oktatási rendszert "csaknem mindenki"szidja Magyarországon,s persze csaknem egész Európában,mintha minálunk annyira jó lenne a közoktatás, ideértve a közép és felsőoktatást is.Az elitképzés is szerintem mindenhol egy kaptafa,pénztárcafüggő.Az ún. speciális oktatást-nevelést igénylők számára fenntartott oktatási rendszer meg egyenesen egy rossz vicc,mert a szerencsétlenek, ha el is érnek valamit, szintúgy nem mennek vele semmire, mert ha a papírjaikon szerepel az,hogy "kisegítő-iskola" akkor,automatikusan "hülyegyerekként" kezelik az embert, legyen valójában bármennyire is értelmes,tájékozott,művelt,s olvasott,nem jelent semmit.Ez személyes tapasztalat.
2010. szept. 7. 12:56
 16/17 anonim válasza:
A ferjem itt doktoralt, a magyar vegzetteseget nem fogadtak el, es rettenetes nehez volt a magyarral osszhasonlitva. En az orvosi ellatasrol tudok csak irni, a magyar orvosok sokkal lekiismeretesebbek.
2010. szept. 7. 17:13
 17/17 anonim válasza:

Amerikában nagy a szórás az egyetemek között.

A Top10 meg statisztika, ezzel nem jönnék elő, hiszen marketingre is épül. Arról nem is beszélve, hogy egy 3x akkora egyetemről könnyebb ugyanolyan minőség mellett több cikket megjelentetni, pláne ha saját lapomban teszem.

Szerintem USA-ban erősebb a szakbarbár képzés, ami alapján a szakmájában jobb lesz az ember. Viszont egy szög beveréséhez már segítséget hív. Amúgy a jó minőségű egyetemi oktatásnál figyelembe kell venni, hogy sok oktatót külföldről csalogattak magukhoz.

2010. szept. 13. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!