Külföldi továbbtanulással kapcsolatban lenne néhány kérdésem!?
Most fogom kezdeni at utolsó évemet a középiskolában, és ezután mindenképpen egyetemre szeretnék menni. Felmerült bennem a gondolat, hogy külföldön szeretnék tanulni.
Az lenne a kérdésem, hogy ez hogyan lenne megoldható?
Mi kell hozzá?
Tapasztalatlanságomért és értetlenségemért elnézéseteket kérem, egyelőre csak informálódni próbálok.
Jó érettségi, elfogadott nyelvvizsga, jó nyelvtudás, motiváció, pénz a lakhatásra, megélhetésre valamint tandíjra ha van.
Röviden ennyi.
Mindenképp legyen meg a német EMELT nyelvizsgád (vagy ha angol nyelvű szakra méez,akkor az angol EMELT),mert az egyetemen alapfokú éd középfokú nyelvtudas majdhogynem nem jó semmire sem.
Meg nem is tudom,hogy az egyetemen nézik-e,hogy milyen szintű a nyelvizsga,de szerintem tuti,hogy nézik.
Emellett az érettségid is legyen jó.
Nem tudom,hogy milyen szakra mész,de mindenképp emelt érettségit tegyél a SZAKNAK MEGFELELŐEN.
Illetve az anyagiak,pénzügyek sem utolsó szempont.
Mindenképp legyen valamennyi megtakarításod.
#6 Hogy érted,hogy akármilyen nyelvizsgát?
Akármilyen szintűt,vagy akármilyen nyelvűt?
Egyébként igen,egyértelmű,hogy nem fogadnak el akármiylen nyelvizsgát.
Egy az,hogy külföldi egyetemen alap a jó erős emelt szintű nyelvizsga,a másik az,hogy teljesen nyilvánvalóan nem lehet akármyilen nyelvű nyelévvizsgával felvételizni egyetemre.
az egyetem határozza meg, milyen szintűt kér, és milyen helyről fogadja el a nyelvvizsgát. általában nemzetközi felsőfokút kérnek, ezekben az a speckó hogy elévülnek x év után. tesómnak is külföldi tanulmányokhoz kellett, neki felső angol.
(most amúgy elgondolkodtam hogy a szaros kis ecl meg rigóutcai nyelvvizsgákkal, amiket középiskolában nyomnak, mire megyünk? azokat csak országon belül fogadják el?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!