Vannak olyan külföldi egyetemek ahol magyarul lehet tanulni egy adott szakot?
Vagy van egy nyár vagy egy fél év felzárkóztatás? Vagy ott már egy jó nyelvi szint kell? Fogorvosi szakok érdekelnének elsősorban de állatorvosi szakról is szívesen meghallgatnék pár véleményt.
Előre is köszönöm a válaszokat
Kedves első
Beszélek elég jól angolul nem tudom miből szűrted le azt, hogy nem beszélek egy nyelvet sem.
Én csak kiváncsi voltam s meg akartam hallgatni pár saját tapasztalatot is, hogyha majd pár év múlva miután dolgoztam már egy kicsit s elmennék egyetemre legyen egy kis sejtésem, milyen külföldi egyetemek vannak.
További szép estét kívánok neked
Külföldön (ahogy Magyarországon is) minden egyetemen a hivatalos nyelven és angolul tanítanak, esetleg becsúszik néhol a német, de annyira nem jellemző. Amerikában vannak egyetemek, ahol bölcsészeten magyar szakirányú diákok vannak, de gondolom ez neked nem releváns.
Sehol nincs felzárkóztatás, ez nem a középiskola. Általában a felvételi előtt van egy teszt, hogy beszéled-e a szaknyelvet annyira jól idegen nyelven, hogy érdemben részt tudj venni az egyetemen. Ha ezt a szintet nem ugrod meg lehetsz akár milyen jó, nem vesznek fel.
Köszönöm szépen a válaszodat.
A felzárkóztatást honlapokon olvastam, hogy nyáron szokott lenni ilyesmi. De akkor ezek szerint ez nem mindenhol van így
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem kevés (tudomásom szerint az egyetlen) külföldi egyetemek egyike ahol van magyarnyelvű képzés. Azonban orvosnak ott nem tudsz tanulni.
Felzárkóztató nyelvi képzésről még nem hallottam sehol se, a nyelvvizsga megléte (angolul pl IELTS) felvételi követelmény szinte mindenhol.
Kedves utolsó
Mint ahogy fentebb említettem eléggé jól beszélek angolul, s ezt a kérdést azért írtam ki, hogy felmérjem a lehetőségeimet, s azt, hogy kinek milyen tapasztalata van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!