Mit tanuljak még, hogy biztosan el tudjak helyezkedni és jó állásom legyen a kiszemelt szakom után?
Most fogom elkezdeni külföldön az 5 éves matematikus képzést. Már írtam ki kérdést, de ahhoz nem érkezett válasz. Gondolom a nyelvek nagyon fontosak, beszélek egy párat már felsőfokon és az egyetemet is itt angolul, illetve az ország még 2 különböző nyelvén fogom végezni. Esetleg egy még ritkább nyelv ehhez jó lenne?
Fel fogom minorként venni a fizikát,kémiát, alkalmazott matekot, informatikát, pedagógiát, viszont elsősorban nem tanárnak képzelem el magam. Itt azonban ők is jól keresnek, nem kimagaslóan, de elég jól és szép hivatásnak tartom, szóval azt se tartom elképzelhetetlennek és be szeretném magam biztosítani.
Sokat gondolkodtam és nem igazán tudom, hogy merre vehetném még az irányt. Az informatika érdekel, de nem vagyok kimagasló benne, így szerintem a hatalmas verseny mellett, nem hiszem, hogy afelé kellene kacsintgatnom, bőven elég, amit mellékszakként felszedek majd ott magamra. Esetleg érdekelne a gazdaság is, de annyira még se érdekelt soha, hogy mondjuk közgazdász legyek.
Sokaktól hallottam azt,hogy "szimpla" matematikusként nem lehet sehova elhelyezkedni és kb. éhen fogok halni. Esetleg a matematikus szak mellett, erre lenne jó az alkalmazott matematikus minor? De lehet aktuáriusnak is tanulni, melyik lenne a jobb? Az gazdasági matematikustól azért tartok kicsit, mert azzal eléggé behatárolnám magam és nem tudom érdekel e ennyire a gazdaság, másfelől meg ez adná talán a leginkább azt a foglalkozást, amit a hétköznapi életben hasznosítani is tudnék. A célom a doktori lenne matematikából, ha sikerül addig eljutnom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!