Hogy lehet bekerülni a Harvardra?
na, ha valaki a pontos féléves tandíjat leinformálja, arra én is kíváncsi lennék.
egyébként zseninek nem kell lenni (azért 100-as IQ-val nem hiszem, hogy sokan bejutnának :)), elég egy erős affinitás és determináltság, atom stabil angol nyelvtudás, és ugye az említett pénz, bár ha jól muzsikál a kölök, vannak szép ösztöndíjak, azok sokat segíthetnek.
Az éves tandíj átlagosan 50 ezer dollár (kb. 10,6 millió forint)
Te jó ég.... azért ezt nem hiszem, hogy ki tudjátok fizetni, már bocsánat...
jól van no két utolsó hozzászóló!! nem kell rögtön támadni a kérdezőt, ő csak megkérdezett valamit, vagy már ezt sem lehet lehurrogás nélkül???
Egyébként kedves Kérdező! az Ön lányának szerintem van még elég ideje arra, hogy eldöntse, hogy hol szeretne tovább tanulni :)) Én is irreálisnak tartom a Harvardot, mert nekünk túl drága. A sportolók közül vannak néhányan, akik csakugyan Amerikában tanulnak, mert nekik az a valami, és lehet, hogy néhány fiatal ezért is tanulna ott. Ha a lánya valóban egy híres, elismert egyetemre vágyik, akkor én is a Semmelweis Egyetemet ajánlom. Azt hallottam, hogy oda egy kicsit nehezebb bejutni, de ha a költségeket nézzük, akkor a külföldiekhez képest még mindig olcsóbb, ráadásul az egyetem világhírű :))
A gyereknek tényleg zseninek kell lennie a magyar oktatási szinten, de az nem azt jelenti, hogy ha most elkezd és komolyan nekiáll - mondjuk következő nyarát
úgy tanulja végig, mintha suliba lenne - akkor ne tudná megcsinálni. Ahogy írták közel sem kell C2-es angol. TOEFL nyelvvizsga kell, amit elfogadnak az angol egyetemeken. 80-pontól tudod honosítani magyar felsőfokúra, és általában 90-100 pontot kérnek (120-ből, itthon csak iBT van). A nyelvvizsga könnyebb, mint egy magyar felsőfokú, ugyanis nem kér számon olyan dolgot, amihez közöd sincsen (mint pár egyetemi nyelvvizsga), kizárólag azt méri, hogy angol nyelvű környezetben iskolába illetve munkahelyen, mennyire tudod elvégezni a napi feladataidat. Ezen kívül mivel kint a magyar érettségit, ha el is fogadják, lehetnek félreértések, ezért egy SAT-ot érdemes megcsinálni. Ezt meg tudja csinálni a Fulbright központba Budapesten.
Pénzügyi része:
A Harvard oldalán is meg lehet nézni részletesen, hogy mire körülbelül mennyire van szüksége egy kint élő diáknak, beleértve az étkezést és a lakást is. Elég komoly összegről van szó, de reálisak. Az említett $50,000 ezeket mind tartalmazza. Viszont tud pályázni támogatásra. Magyar fizetési viszonyokat nem néznek, csak a konkrét dolgokat. Igaz van maximum, szóval ez közel sem lesz elég a tandíjra sem, de segítség mindenképpen.
Ezen kívül van más lehetőség is az iskola elvégzésére. A kreditekért fizetsz így ha nem veszel fel annyit, amennyi egy évre van szánva, akkor tudsz mellett dolgozni, amiből mondjuk az egyéb költségek megvannak (kaja, lakás). Hogy ilyenkor pályázhatsz-e szociális ösztöndíjra, azt nem tudom, de érdemes utána járni.
A lényeg, hogy semmiképpen se adjátok fel. Ha nem sikerül, akkor vesztettek kb. 150,000 forintot: TOEFL + SAT + telefon (e-mailre néha sokat kell várni), de ha nem akkor nem csak egy szakmája lesz. ( [link] Ha tudok még segíteni, nyugodtan írj egy privát e-mailt azt oldalon keresztül. Sok sikert!
Nem tudom miért nyomjátok a Semmelweist, én ott voltam, utána jöttem Debrecenbe, és ezerszer jobb, mert gyakorlatalapú,szóval nem csak a könyveket kell bebiflázni,hanem a klinikán látsz embert is. Beteget.ÉS nem műanyag bábut:) Bár ez csak az én véleményem:)
Szerintem egy magyarnak akkor van esélye a Hardvardra bekerülni, ha kint végzi el a sulit. És kint is él. Innen piszok nehéz.:S De azért sok sikert, ha ennyire eltökélt. Majd jön egy pasi, aki eltántorítja, mindig 11-ben van a krízis :D
Én a helyedben biztos beszélnék egy külföldi tanulás segítő céggel. Sokan ajánlanak ingyenes konzultációt és utána tanfolyamokat, amiket mindenképp megéri végig csinálni. Tekintve, hogy milyen "nehéz" az amerikai közép iskola és mégis kerülnek be onnan gyerekek úgy vélem, hogy ha a lányod tényleg letökélt meg tudja csinálni. (esetleg ha tényleg annyira akarja, akkor lehet, hogy megéri még egy évet áldozni a tanulásra egyetem előtt gimi után.)
Ilyen céget amúgy a Bron-y-aur vagy a Engame. De biztos vagyok benne, hogy más cégek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!