Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Kövessem az álmaimat a Harvard...

Kövessem az álmaimat a Harvardra, vagy inkább engedjem el? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez még korainak tűnhet, hiszen csak 10. osztályos vagyok, de néhány hónapja nem hagy nyugodni egy gondolat: A Harvard.

Tisztában vagyok vele, hogy ez az egyik legszínvonalasabb egyetem a világon, és ide még az Egyesült Államok kiemelkedő tanulói is hatalmas szenvedések árán jutnak be, de hónapok óta az a megmagyarázhatatlan érzés fojtogat belülről, hogy nekem ide kell járnom. Nem a Yale-re, nem az Oxford-ra, nem a Princeton-ra, hanem a Harvardra. Tisztában vagyok vele, hogy ide hatalmas angol nyelvtudás kell, de úgy érzem, hogy ez nem fog gondot okozni. A másik probléma: pénz. Gondoltam arra, hogy ösztöndíjjal kijuthatnék, hiszen nincs 15-20 millió forintom arra, hogy 1 évet kifizessek a Harvardon. Egy ösztöndíj megszerzése mennyire nehéz dolog? Hiszen enélkül esélytelen. Az is probléma, hogy Amerikában van, de ez mégsem akkora baj, mert van egy rokonom, aki ki tudna juttatni (olcsón). Azt is tudom, hogy ide TOEFL nyelvvizsga kell. Úgy érzem, hogy képes lennék arra, hogy bejussak, de rengeteg dolog van, ami hátráltat. Szerintetek? Egy próbát megér, vagy gondolkodjak valami itthoni egyetemben? Nagyon kérlek Titeket, hogy udvariasan válaszoljatok, ne hurrogjatok le! Természetesen megmondhatjátok, ha ez gyerekes álom, minden "kritika" érdekel, csak kultúráltan :-). Tényleg megmagyarázhatatlan az érzés, ami nem hagy nyugodni. Jaj, de sokat írtam! Köszönöm, ha elolvasod, és azt is köszönöm, ha válaszolsz! Legyen szép estétek! :D

16L

2021. márc. 29. 21:49
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%
Milestone, Engage Akademia ezeknek nezz utana. Meg minimum nyerj oktv-t, es legyel diakolimpia dontos valami sportban, de tudomanyos diakolimpiak sem artanak, szakterulettol fuggoen termeszettudomanyos, nyelvi, vagy filozofia.
2021. márc. 30. 03:31
 12/39 A kérdező kommentje:

Kedves 7/11!

A tanáraim átlagon felüli, jó képességű diáknak tartanak. Viszont tudom, hogy az ösztöndíjhoz ennél sokkal több kell. Kiemelkedő eredmények országos, nemzetközi versenyeken, kitűnő érettségi stb. És keményen dolgoznék a célomért, ha ez az ára.

Köszönöm a választ! :)

Kedves 8/11!

Vannak más terveim is. Gondoltam, hogy nehéz megszerezni egy ösztöndíjat, de azt nem tudtam, hogy ennyire... 10000 emberből egy :( Viszont olvastam egy támogatásról, amit azok a tanulók kapnak, akiknek a szüleik egy bizonyos (elég magas) összeg alatt keresnek.

Köszönöm a választ! Legyen szép napod! :)

Kedves 9/11!

Egyáltalán nem veszem bunkózásnak. Igazából sok dologban igazad van, így visszaolvasva a kérdésemet... Valóban álmodozásnak tűnik, valójában az is. Tényleg egy sorozat hívta fel a figyelmemet az iskolára, de nem vagyok szerelmes :D pusztán elkezdett érdekelni, ezért sokat olvastam a honlapjukon, online előadásokat néztem, és nagyon jó volt! Egészen elvarázsolt. De igen, nem az iskolát kellene néznem, hanem azt, hogy mivel akarok foglalkozni.

Köszönöm a választ, további szép napot kívánok neked!

Kedves 10/11!

Ez igazán kedves, de köszönöm szépen, nem élnék a lehetőséggel! A lányodnak pedig sok sikert! :-)

2021. márc. 30. 09:46
 13/39 A kérdező kommentje:

Kedves 11. válaszoló!

Milestone az intézmény Budapesten, amelyik angol nyelvű, igaz? Mindenképp utána fogok nézni a suliknak, amiket írtál. Köszönöm a választ! :)

2021. márc. 30. 09:50
 14/39 anonim ***** válasza:
100%
Azért tűnik gyerekesnek ez az egész, mert nem hiszem, hogy a az eleve kizárt egyetemekkel kapcsolatban is képben lennél és ezt gondolom a Harvarddal kapcsolatban is. A világban sok tízezer hozzád hasonlóan kimagasló/nak tartott/ gyerek él, azt azért nem szabad elfelejteni.
2021. márc. 30. 09:53
 15/39 A kérdező kommentje:

Kedves 14. válaszoló!

Igen, a világ tele van okos fiatalokkal, akik jóval tehetségesebbek nálam, ezzel tisztában vagyok. Azt hiszem, hogy valóban egy reálisabb célt kellene kitűznöm magam elé, mint az ELTE, Károli, Pázmány stb. Ezeken az egyetemeken is kimagaslóan színvonalas az oktatás. Köszönöm mindenkinek! Legyen szép napotok! :-)

2021. márc. 30. 11:11
 16/39 anonim ***** válasza:
84%
Ebből a hármasból a pszichológiára asszociálnék, jól gondolom?
2021. márc. 30. 11:13
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Még egy. Szerintem fel kellene tudnod mutatni valami önkéntes munkát is a társadalom érdekében.
2021. márc. 30. 11:30
 18/39 anonim ***** válasza:
95%
Elsősorban szerintem is a szakot kéne eldönteni és ahhoz keresni intézményt. Másodszor, ha a Harvard nem jön össze akkor már jó az Elte, Pázmány stb.? (Nem lebecsülve a hazai egyetemeket) Azért a kettő között is vannak jó lehetőségek amik megnövelik a versenyképességedet a munkaerő piacon mind itthon mind külföldön. Utána nézhetsz holland és dán egyetemeknek például (brexit miatt UK nehezebb lett). Ezekre könnyebb bejutni, és vannak angol nyelvű képzések amik a világ élvonalába tartoznak.
2021. márc. 30. 14:08
 19/39 A kérdező kommentje:
Igen, valóban a pszichológia az, ami érdekel. Nem lenézni szerettem volna a hazai intézményeket, hiszen pszichológiára itthon is borzasztóan magasak a pontszámok. Az ELTE a jogban kiemelkedő, ha jól tudom, a Károli pedig pszichológiában, és ezek is fantasztikus intézmények. A Harvard igen, valóban más, hiszen az a világ egyik legerősebb egyeteme. Az Egyesült Királyságban tényleg egyszerűbb bekerülni egy egyetemre? Igazából a kommenteket olvasva valóban rengeteg dolog van, amit nem vettem figyelembe, és nem voltam tisztában a lehetőségeimmel. Az esély arra, hogy felvegyenek a Harvardra szinte egyenlő a nullával, szóval itthoni egyetemet lenne érdemesebb nézegetni, annak több értelme van... És a Károli is kiemelkedő, oda is hatalmas dolog bejutni. Mindenkinek köszönöm!
2021. márc. 30. 15:10
 20/39 anonim ***** válasza:
100%
A Károli nagy szr, hogy így finoman fogalmazzak, csak mindenki jófej, és röhej könnyű, de diplomás munkanélküli leszel vele maximum. Amúgy pszichológiában a Harvardnál sokkal színvonalasabb, értelmesebb egyetemek is vannak külföldön, pl. Liverpool. És ha ez érdekel, akkor pl. az MCC középiskolás programjának is érdemes utánanézni.
2021. márc. 30. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!