Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Van olyan, aki rosszul élte...

Van olyan, aki rosszul élte meg az Erasmust?

Figyelt kérdés
2021. febr. 2. 14:19
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én csak pozitívumot hallottam más Erasmus-os hallgatóktól, 3 csoporttársam Finnországban töltött 1 félévet és egyetlen negatívumként azt hozták fel, hogy alig sütött a Nap. Egy angol középfokú már elég ha Erasmusra szeretnél menni, illetve az Erasmusos hallgatókkal elnézőbbek a tanárok is, így a külföldön felvett tárgyakhoz is odaadnak mindent amivel teljesíteni tudod majd. Az Erasmus lényege hogy jól érezze magát az aki neki vág.

Ja igen, az ösztöndíjnak érdemes előtte utána járni, mert pár országban éppen hogy ki tudsz majd jönni belőle, így ne csak az Erasmus ösztöndíjra támaszkodj.

Úgy hallottam önéletrajzba nagyon előnyös, főleg ha elvárás az angol nyelven történő társalgás.

2021. febr. 5. 13:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Én kimentem 1000 euró plusszal meg C1es angollal, mégis borzalmasan éreztem magamat. Állandóan haza akartam menni
2021. febr. 5. 13:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mitől volt rossz? Én attól félek leginkább, hogy teljesen egyedül lennék
2021. febr. 5. 13:56
 4/8 A kérdező kommentje:
Ez vicces, mert azért dolgoztam ès tanultam hogy ne csússzak. Mindennel kész voltam csak az Erasmus lebegett a szemem előtt. Aztán kiértem és nem tudtam mit kezdeni a rengeteg szabadidőmmel
2021. febr. 5. 13:59
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
#1 vagyok, 3 csoporttársam is együtt mentek, egy egyetemre, egy szakra, lehet számukra is azért alakult jól. Én Japánba szeretnék majd menni mesterképzés alatt, de egyenlőre nem mernék egyedül nekivágni. Már tanulom a nyelvet angolból C1-es idén lesz meg, de mindig ott van bennem is az hogy mi van ha nem úgy alakul ahogy elterveztem.
2021. febr. 5. 14:00
 6/8 A kérdező kommentje:
Most szerintem ne menj
2021. febr. 5. 14:08
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van olyan ismerősöm, aki nem érezte magát olyan jól, leginkább a covid miatt, neki az itthoni szociális hálója hiányzott, és hogy nem lehetett annyira ismerkedni, azelőtt mindenkitől csak áradozást hallottam, de olyan ismerősöm is volt, aki coviddal együtt is meghosszabbította még egy félévvel, élete élménye, meg olyan is, aki annyira jól beilleszkedett kint, hogy az egész jövőjét ott képzeli el.

Egyébként én most fogok kimenni, félek is eléggé most, de hiszek benne, hogy így is jó lesz, csak minden kezdet nehéz.

2021. febr. 16. 15:13
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 hova jelentkeztél?
2021. febr. 16. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!