Most, hogy már nem elérhető az UK diákhitel magyaroknak, hogy lehet hitelből megoldani a UK-beli tandíjat?
Igazából még én sem tudom pontosan mi a helyzet, pedig végzős vagyok és mennék mesterre is. (Bár azt hiszem aki 5+ éve itt van az home student-ként ugyanúgy felveheti a diákhitelt)
Szerintem az a legtisztább, ha a kiszemelt egyetemednek írsz, hogy miként zajlik náluk az EU-s tandíj finanszírozás, nyújtanak-e esetleg alternatív megoldást a diákhitelre. Tudtommal vannak egyetemek ahol dolgoznak az ügyön, de gondolom ez csak nagyobb, olyan egyetemekre igaz ahol a diákok jó része EU-s volt.
Igen, utána néztem. Ha van letelepedési engedélyed és legalább 3 éve Angliában élsz a szak kezdetétől számítva, akkor igazából ugyanaz a diákhitel rendszer mint előtte.
Viszont ha nem élsz legalább 3 éve Angliában és nincs letelepedésid (gondolom nincs), akkor szükséged lesz első sorban diákvízumra, valamint jó sok pénzre.. Emellett jön könnyítőnek az amit a #2-es válaszban írtam, hogy találsz egy olyan egyetemet, ahol van valamilyen kedvező finanszírozási forma a tabdíjra. (Ami szerintem közel sem lesz olyan jó mint a korábbi). Persze emellett magad oldod meg a megélhetést meg a lakhatást, és márpedig a kolesz lazán heti £80-tól kezdődik a legolcsóbb helyeken.
#4 Sajnos nem tudok olyan egyetemet. Ez egy olyan út, amit nektek, a most jelentkezni vágyóknak kell kitaposni :/
Én azzal kezdeném, hogy pár nagyobb kiszemelt egyetemnek írnék egy email-t/üzenetet közösségi oldalakon. Írhatsz a student finance-nak is, hogy mit ajánlanak, hátha eltudnak indítani egy ösvényen, hacsak nem építették még le az EU-s részlegüket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!