Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Most, hogy már nem elérhető...

Most, hogy már nem elérhető az UK diákhitel magyaroknak, hogy lehet hitelből megoldani a UK-beli tandíjat?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy megszűnt Eu-soknak az angol diákhitel,de van máshol magyaroknak hozzáférhető diákhitel konstrukció? Mármint amit nem kell azonnal törleszteni, és nem csak pár százezret, hanem millió forintokat is fel lehet venni?

2021. jan. 17. 22:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Uk sztem így sokaknak felejtős lesz sajnos.
2021. jan. 17. 22:18
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Igazából még én sem tudom pontosan mi a helyzet, pedig végzős vagyok és mennék mesterre is. (Bár azt hiszem aki 5+ éve itt van az home student-ként ugyanúgy felveheti a diákhitelt)

Szerintem az a legtisztább, ha a kiszemelt egyetemednek írsz, hogy miként zajlik náluk az EU-s tandíj finanszírozás, nyújtanak-e esetleg alternatív megoldást a diákhitelre. Tudtommal vannak egyetemek ahol dolgoznak az ügyön, de gondolom ez csak nagyobb, olyan egyetemekre igaz ahol a diákok jó része EU-s volt.

2021. jan. 18. 02:53
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Igen, utána néztem. Ha van letelepedési engedélyed és legalább 3 éve Angliában élsz a szak kezdetétől számítva, akkor igazából ugyanaz a diákhitel rendszer mint előtte.

Viszont ha nem élsz legalább 3 éve Angliában és nincs letelepedésid (gondolom nincs), akkor szükséged lesz első sorban diákvízumra, valamint jó sok pénzre.. Emellett jön könnyítőnek az amit a #2-es válaszban írtam, hogy találsz egy olyan egyetemet, ahol van valamilyen kedvező finanszírozási forma a tabdíjra. (Ami szerintem közel sem lesz olyan jó mint a korábbi). Persze emellett magad oldod meg a megélhetést meg a lakhatást, és márpedig a kolesz lazán heti £80-tól kezdődik a legolcsóbb helyeken.

2021. jan. 18. 03:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok. Tudsz mondani konkrét egyetemeket, ahol lesz valamilyen segítség a tandíj finanszírozására? Illetve Magyarországon nincsen erre jó hitel?
2021. jan. 18. 08:54
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

#4 Sajnos nem tudok olyan egyetemet. Ez egy olyan út, amit nektek, a most jelentkezni vágyóknak kell kitaposni :/

Én azzal kezdeném, hogy pár nagyobb kiszemelt egyetemnek írnék egy email-t/üzenetet közösségi oldalakon. Írhatsz a student finance-nak is, hogy mit ajánlanak, hátha eltudnak indítani egy ösvényen, hacsak nem építették még le az EU-s részlegüket..

2021. jan. 21. 02:34
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
#4 Ja amúgy meg Magyarországon nem létezik "jó" hitel semmilyen formában, ha találsz is valamit, eszedbe ne jusson hitelt felvenni onnan. Akkor már inkább bármely Skandináv országot ajánlanám, meg még esetleg Finnországot és Hollandiát. Ezeken a helyeken tudtommal ingyenes az egyetem.
2021. jan. 21. 02:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!