Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Át jelentkezhetek egy külföldi...

Át jelentkezhetek egy külföldi középiskolába?

Figyelt kérdés
Most vagyok 10.-es, de nem érzem magamat olyan jól itt, hogy Magyarországon tanuljak, Japánban szeretnék, át tudok iratkozni? Vegyésznek tanulok de ha át tudnék jelentkezni egy Japán iskolába, akkor nem hiszem, hogy ebben a szakmában tanulnék tovább. Ha át tudok jelentkezni, megmondjátok hogy tudom megtenni pls?

2020. okt. 25. 00:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Kivel mennél?

Szerintem ne a cuki anime kislányok gimis világa lebegjen a szemed előtt, amikor a japán középiskolákra gondolsz.

2020. okt. 25. 18:11
 12/20 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a japán oktatás mádabb a magyarnál, a nyelv tanulás meg ott kezdődik, hogy meg is akarsz tanulni, és nem az animés lányok vilàga lebeg a szemem előtt, tudom, hogy sok pénz ez az egész anit szeretnék, és nem vdrkm el senkitől se, hogy fizessenek, de szerjntem meg tudjuk oldani, mi magunk is, engem igazából csak az érdekel, hogy át tudok e iratkozni egy japán suliba vagy sem... De azért köszi a válaszokat.
2020. okt. 27. 11:15
 13/20 anonim ***** válasza:
91%

Megkaptad a választ.

Nem tudsz.

Mire fel kapnád meg a japán állampolgárságot? Azért, mert animékat nézel?

2020. okt. 27. 11:26
 14/20 A kérdező kommentje:
Nagyon kedves, komolyan el kell ítélni azért mert animémet nézek? Milyen világban élünk, az ilyen emberek miatt akarok elhúzni innen, elegem van ebból a szar oktatásból, szenvedek ezen a helyen, ezért akarok innen elmenni.
2020. okt. 27. 11:31
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Sokan vannak így, hogy szenvednek valami miatt (alúl fizetés, munkanélküliség, éhezés, politika, kirekesztés vagy akármi).

Nincs gond azzal, hogy animéket nézel. Én is nézek, ha kedvem van.

Kérdezted, hogy áttudsz-e jelentkezni japán középiskolába és el lett mondva, hogy nem, sőt az is, hogy miért nem tudsz (állampolgárság hiánya, nyelvismeret hiánya, pénz hiány, távolság, helyi rokonok hiánya stb.).

Ne legyél kisgyerek. Senki se szólt meg azért, mert animékat nézel.

2020. okt. 27. 11:40
 16/20 A kérdező kommentje:
Ha átiratkozni nem is, cserediák programmal át tudnék menni, nem?
2020. okt. 27. 14:52
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Budapesten van néhány suli ahol van japán nyelv oktatás. (Hunfalvy, Babits...). Köztes megoldásként ezt javaslom. Esetleg tanulhatsz magánúton is japánt.

Azt tudod, hogy a cserediákprogram is pénzbe kerül?

2020. okt. 27. 15:22
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Biztos van ilyen program. Olvass utána, milyen opciók vannak a közoktatásban tanulóknak.

Egyik egyetemista ismerősöm volt kint 6 hónapot Japánban, mint cserediák (pályáznia kellett arra a helyre). De ő elég jól tud angolul (japánul is tanult sokat) és a szüleinek is kb 1 millió forint körül kellett még őt támogatniuk, hogy a gyerek Japánba mehessen (repülőjegy, biztosítás, költő pénz stb.).

Szüleidnek belefér egy ekkora kiadás?

2020. okt. 27. 15:28
 19/20 A kérdező kommentje:
Ez érdekes, mert nyár végén mentem volna 2 hétre angliába ilyen cserediák program szerűségre, igaz az más meg minden, de a repjsgyet meg mindent álltak volna, a vírus miatt lemobdták és valszeg majd a kövi nyáron megyünk.
2020. okt. 27. 23:56
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Az állam által támogatott utazásra gondolsz? Az megint más.

UK (Európai Unió) és Japán (harmadik ország) között azért van némi különbség. Pénzbe fog kerülni mindenképpen.

2020. okt. 28. 06:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!