Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Erasmushoz mennyire kell...

Erasmushoz mennyire kell tudni angolul?

Figyelt kérdés
Hollandia, Belgium, Németországról lenne szó.
2020. okt. 19. 17:53
 1/8 anonim ***** válasza:
96%
Nem tudom, hogy mi a hivatalos elvárás, de ha angolul akarsz tanulni, akkor felsőfokon. Folyamatosan hallgatom a középfokon tudó hallgatókat panaszkodni, hogy mennyit szenvednek.
2020. okt. 19. 18:08
 2/8 anonim ***** válasza:
96%
Képzéstől függ, infósként pl. nincs különbség.
2020. okt. 19. 21:15
 3/8 A kérdező kommentje:
Pénzügy számvitel szakon vagyok jelenleg
2020. okt. 19. 23:23
 4/8 anonim ***** válasza:
41%
Esélytelen felsőfokú angol nélkül.
2020. okt. 20. 00:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Kovetkezo oszi szemeszterben szeretnem kimenni de most csak b2-es nyelvvizsgam van es felek, hogy nem tudok elboldogulni. Most kulon tanarhoz jarok es megprobalok egy c1re felvinni a tudasom, de nem tudom hogy menne. Milyen tapasztalataitok van ezzel kapcsolatban? Marmint hogy mennyire lehetetlen kihivas b2-rol c1-re feltornazni kevesebb mint 1 ev alatt.
2020. okt. 20. 13:20
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is pénzügy szamvitel alapszakosként voltam erasmuson. Nekem C1 komplexem volt, de így is elég nehéznek éreztem az elején.

Kiutazás előtt nekünk igazolni kellett a nyelvtudásunkat, plusz egy szintfelmérőt is ki kellett toltenunk, ami szerint az aktív tudásom akkor B1-B2 volt, amivel abszolút nem értettem egyet.

Én minden tárgyat angolul hallgattam, mint említettem, az elején nehéz volt, de nyilván azért mert itthon magyarul tanultam. A végére egészen belejöttem és addigra már gatlasaim sem voltak az angolul megszólalás területen.

Miután hazajöttünk ki kellett tölteni újból a szintfelmero, elvileg itt volt egy minimum C1+ szint amit el kellett érni.

2020. okt. 24. 15:39
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, még annyi, hogy a szakmai rész elsajátítására helyezd a hangsúlyt, az adminisztrációs ügyek és a mindennapi élethez elég a B2, de a kurzusok abszolvalasahoz a C1 szerintem a minimum.

Van aki azt mondta, hogy neki Portugáliában a B2 bőven elég volt, hat lehetséges, de én a fentieket tapasztaltam.

2020. okt. 24. 15:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat ! ^^
2020. nov. 2. 01:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!