Erasmushoz mennyire kell tudni angolul?
Szia, én is pénzügy szamvitel alapszakosként voltam erasmuson. Nekem C1 komplexem volt, de így is elég nehéznek éreztem az elején.
Kiutazás előtt nekünk igazolni kellett a nyelvtudásunkat, plusz egy szintfelmérőt is ki kellett toltenunk, ami szerint az aktív tudásom akkor B1-B2 volt, amivel abszolút nem értettem egyet.
Én minden tárgyat angolul hallgattam, mint említettem, az elején nehéz volt, de nyilván azért mert itthon magyarul tanultam. A végére egészen belejöttem és addigra már gatlasaim sem voltak az angolul megszólalás területen.
Miután hazajöttünk ki kellett tölteni újból a szintfelmero, elvileg itt volt egy minimum C1+ szint amit el kellett érni.
Utolsó vagyok, még annyi, hogy a szakmai rész elsajátítására helyezd a hangsúlyt, az adminisztrációs ügyek és a mindennapi élethez elég a B2, de a kurzusok abszolvalasahoz a C1 szerintem a minimum.
Van aki azt mondta, hogy neki Portugáliában a B2 bőven elég volt, hat lehetséges, de én a fentieket tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!