Pszichológia mesterképzésen lehet Erasmusra menni?
Hát őszintén szólva nem igazán értem, hogy az első válaszoló miről beszél. Nálunk ez úgy működött, hogy volt egy lista az egyetem Erasmus központjának honlapján, hogy milyen tudományterületről melyik külföldi egyetemekre lehet pályázni.
Aztán ha sikeres volt a pályázatod, akkor az egyetem nominált a fogadó egyetemre, ahonnan felvették veled a kapcsolatot, majd be kellett adni a jelentkezést. Ekkor kellett kiválasztani a tárgyakat a fogadó intézmény által kínált kurzusok közül (ezeket amúgy már most megtalálod szerintem, ha rákeresel a fogadó egyetemre és melléírod, hogy Erasmus courses vagy courses offered for exchange students), ezeket kellett felvenni egy úgynevezett Learning Agreement nevű dokumentumba, amit az itthoni koordinátorral is alá kellett íratni. De ilyenről még nem hallottam, hogy az egyetemnek kell egyeztetnie, hogy te milyen tárgyakat akarsz hallgatni, nálunk azokat te magad válogattad össze egy listából, annyi volt megszabva, hogy azt hiszem minimum 15 és maximum 30 kreditet lehetett felvenni.
Hozzáteszem, én mérnöki szakról voltam kint, de nem gondolnám, hogy bármilyen különbség lenne az adminisztratív teendőket illetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!