Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Jön még valaki az UCD Dublinra?

Jön még valaki az UCD Dublinra?

Figyelt kérdés
Nekem azt írja a rendszer, hogy Magyarországról jelenleg 24 hallgató tanul az egyetemen. Én most kezdem. :)

2020. szept. 15. 07:41
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
23%
Sok sikert Dublinhoz. Sajnos igen messze van, és csak a repcsi jöhet szóban, mint közlekedési eszköz. Az út 3 kemény óra, vagyis 6 oda-vissza. Nem találtál közelebb egyetemet, például Magyarországon? Én itthon tanultam aztán jártam a világot.
2020. szept. 16. 10:25
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem gond a repülőzés, szívesen repkedek. :) Ez tűnt a legjobb opciónak. Te jártál oda?
2020. szept. 16. 10:34
 3/11 anonim ***** válasza:
63%

Nem, én a BME padjait koptattam, majd egy szakmérnökit tettem Németországban.. De többször jártam Dublinban. Bejártam Írországot. ( É-írt is) Drága ország... Kellemes, de nekem Afrika is bejött...dublini Trinity College -et látogattam meg néhányszor, mint érdekességet. Könyvtár, park, sportpálya. Amúgyis a város kellős közepén van. Szinte átjáróház.

Most télen a .Georgetown Universityt, Washington DC-ben, néztem meg alaposan. De jártam látogatóban a Sorbonon Párizsban, Drezdában a nagymúltú Műszaki Egyetemen ( jogi és orvosi fakultása is van) , jártam bécsi egyetemen is, és Gráci Műszaki Egyetemen is. És Berlinben a charlottenburgi , nagy múltú Műszaki Egyetemet is megnéztem. És a Miskolci Műszakit is, ahol már mindenféle fakultás van. Mindegyik más-és más. Teljesen mindegy hova jársz, minden rajtad múlik. Az érdeklődést, szakmai kíváncsiságot egyik iskola sem tölti a fejedbe, azt te hozod magaddal vagy sem. Ezen múlik minden...Ha nem így lenne, nem lenne annyi pályaelhagyó, függetlenül az egyetemektől, főiskoláktól..

Szerintem jók a magyar tradicionális egyetemek.. Végül, minden rajtad múlik. Szinte mindegy, hová jársz. Mindenhol vannak jó és gyengébb oktatók...Egy amerikai barátom, aki repülőmérnök.. kérdésemre azt mondta, az USA-ban csak az első munkahelyen számít hova jártál. Pl. oda, ahová a főnök is járt. Aztán már az számít, milyen a hozzáállásod a dolgokhoz. Mit tudsz, hogyan dolgozol..

Fontos még, hogy amit tudsz, vagy ami érdekel azt 1-2 plusz nyelven elő tud adni..De ez nem külföldi egyetem kérdése...Ez speciálisan magyar kérdés, mivel mások nem akarják a szép és kellemes magyar nyelvünket megtanulni...

A külföldi egyetemnek, is mint mindennek, van előnye-hátránya.. Hátrány például, hogy kikerülsz a magyar közösségből...kapcsolati rendszerből...

Niel Armstrong is a nagyhírű maszek MIT College-en, Bostonon akart tanulni, de lebeszélték róla a hozzáértők. Javasolták neki, tanuljon a közelebb lévő állami egyetemen, amely kb. 180km-re fekszik a városától. És megfogadta a tanácsot. És mégis hová jutott Niel Armstrong…?

De remélem, nem vettem el kedved a külföldi tanulástól. De én inkább a magyar egyetem híve vagyok, aztán uccu.. jöhet a külföld… Nekem ez bejött…mint korábban mondottam..

2020. szept. 16. 11:30
 4/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy megosztottad a gondolataidat! Értékes tapasztalataid vannak, és az első diploma esetében egyet is értek Veled.

Nekem azonban nem ez az első diplomám, így rámfér egy kis "körbenézés". Ilyen szak (adatanalitika) amúgy sincs Magyarországon még, a Corvinuson most terveznek üzleti analitika szakot bevezetve, ez viszont Dublinban egy nagyon profi, kutatás-orientált adatanalitika szak (gyakorlatilag számítógépes statisztika), ehhez fogható nincs itthon.

Egyébként nincs kifogásom a magyar egyetemek ellen (én is tanítok az egyiken), de szerintem jó dolog körbenézni a világba, máshonnan is tapasztalatot gyűjteni.

2020. szept. 16. 11:37
 5/11 A kérdező kommentje:
* körbenézni a világban
2020. szept. 16. 11:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Mestert csinálnál vagy második diplomát?
2020. szept. 16. 11:46
 7/11 A kérdező kommentje:

Mestert. :)

Időközben 28-ra nőtt a Magyarországról oda beiratkozottak száma. Klassz, hogy kiírja ezt az egyetem honlapja, jó érzés a magyar zászlót látni, illetve, hogy ilyen sokan vagyunk ott -- csak kik? :))

2020. szept. 16. 11:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Azt nem tudod hogy a másoddiploma fizetős-e?
2020. szept. 16. 11:53
 9/11 anonim ***** válasza:

Akkor... nyitott kapukat döngetek!

Persze, menj, aztán gyere haza. Én is ezt tettem,tehát nem is mondhatok mást. Összességében 9 évet töltöttem külföldön, gyári mérőnkként és minden esetben külföldi kenyéradónál..külföldi környezetben.

Ez azt is jelentheti, hogy megálltam a helyem.., és a magyar oktatás is sem vallott kudarcot. (a próbaidő ott is ismert , 3 hónap volt esetemben) Való igaz viszont, hogy a német diplomának mindenhol nagy respektje volt. Ez tagadhatatlan. De ez csak a bemutatkozáskor jelentet némi előnyt..Aztán már a kutya sem foglalkozik vele..a kutyát sem érdekli..

Akkor tudod mi a legjobb megoldás,.. tehát menj és ..sok sikert!

2020. szept. 16. 11:57
 10/11 A kérdező kommentje:

9. Köszi szépen!!

8. Nem tudom, ott kint mely szakok fizetősek és melyek nem. Az én szakom €12.000 euróba kerül összesen sajnos. (Ez nekem is meglepetés volt, korábban csak a felével kalkuláltam. 😢) Anyagi értelemben mindenképpen jobban megéri magyar egyetemre járni.

2020. szept. 16. 12:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!