Hogyan tudnek gyorsan megtanulni nemetul?
Szia! Próbálj beíratkozni a Volkshochschule-ra, itt szept. -töl illetve febr.-tól vannak új tanfolyamok. Ha idöben jelentkezel, pl. legközelebb januárban, van ingyenes szintfelmérö is, ami alapján a legmegfelelöbb csoportba sorolnak.
Dolgozol? Munkával lehetne még sokat tanulni (tudom, nehéz állást találni, én is itt élek), ha lenne lehetöséged kisebb alkalmi munkára, ez sokat segítene. Ha barátokkal vagy, akkorj járjatok el szórakozni. Próbálj TV-t nézni, emlékszem én az idöjárásjelentéssel kezdtem :)
, ezt könnyebb volt megérteni.
Remélem tudtam segíteni!
Sziasztok, koszonom a valaszokat. Mar megkerdeztem azt a sulit, itt helyben nincsen , Wörthben lenne , nincsen arra kozlekedesem , de Karacsony elott bekoltozom a varosba , remelem ott talalok sulit.Amugy munkam mar lenne, csak a papirokkal vacakolnak.Remelem nem sokaig, mert mar fogytan van a penzem. :(
Ha tudsz kuldesz cimeket, vagy te melyik suliba mentel , hatha van erre is olyan.
Koszonom
Szia! A neten is nézheted, www.vhs.de alatt, vagy www.inlingua.de/baden-wuerttemberg. Beírhatod a google-ba,
hogy Sprachschule (nyelviskola) s itt is találsz pár címet, vagy telefonszámot stb.
Sok sikert! Jó böngészést!
szia! Én jelenleg Freiburgban élek és én is most tanulom a németet! Nyelviskolába mindenképpen iratkozz be (Deutsch als Fremdsprache - német mint idegennyelv)mert nemcsak a nyelvtant tanulhatod meg de új barátokat is szerezhetsz! A vhs-t én is ajálom mert olcsó és jó iskola is. (1 tanfolyam olyan 110 euro - én is ide járok) Amit tudok ajánlani, hogy vannak ingyenes újságok, prospektusok (pl. aldis) és ezeket olvasgasd sokat lehet belőle tanulni. Vagy ott van pl. a www.spiegel.de ahol ha naponta csak 1 cikket olvasol már az is jó! A tv nézés és rádió hallgatás is nagyon hasznos!
amit még tudok ajánlani az a [link] ez egy német nyelvű torrent oldal ahonnan a legújabb filmeket tudod letölteni! (Ha nem értesz a torrentezéshez írj egy e-mailt az anett.krisko@yahoo.com-ra és elmagyarázom)
Ha pedig olyan helyzetbe kerülsz, hogy vkivel kommunikálnod kell kérd meg, hogy beszéljen lassan (Bitte, sprechen Sie langsam!) És ha tudsz mindenképpen szerezz be egy magyar nyelvű német nyelvtankönyvet! Ez szerintem nagyon fontos! Remélem tudtam segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!