Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Egyetem / főiskola Oroszország...

Egyetem / főiskola Oroszországban?

Figyelt kérdés

Alap vagy mesterképzést szeretnék végezni Oroszországban. Valakinek van bármilyen tapasztalata erről? Vagy esetleg egy weboldal, ami segítségemre lehet?

Szentpéterváron vagy Moszkvában gondoltam.

(Oroszul nem tudok, ilyenkor van lehetőség egy előkészítő évre?)

A válaszokat előre is köszönöm!

2020. júl. 26. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:
79%
Valószínűleg angolul is megy az oktatás szóval ha úgy tudsz akkor nem kell előkészítő évvel foglalkozni, ha meg oroszul megy annyit nem fogsz egy év alatt elsajátítani hogy megértsd a tanárt főleg ha olyant magyaráz amit magyarul is nehezen értenél meg.
2020. júl. 26. 18:45
 2/5 anonim ***** válasza:
88%
Még ha angolul is van a képzés, szerintem orosz nyelvtudás nélkül nem annyira érdemes belevágni, mert a mindennapi élethez szükséges. Az anyagi lehetőségeidet nem tudom, de azt vedd figyelembe, hogy mindkét város iszonyatosan drága, lakhatás és tandíj szempontjából is.
2020. júl. 26. 22:21
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

Én a helyedben Tomszk a mennék.

A helyi egyetemen ha jól tudom vannak angol nyelvű képzések és sokkal olcsóbb az általad említett két városnál.

2020. júl. 27. 09:06
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Érdemes figyelni a Balassi Intézet kiírásait, illetve a budapesti Orosz Kulturális Központ (RKC) ösztöndíjait. Az oktatás - ahová az ösztöndíjas helyek szólnak, oroszul folyik - ezért érdemes legalább egy erős középfokkal nekikezdeni. Felkészítő (podgotovitelnij fakultet) létezik, de ezeket az ösztöndíjak a legtöbb esetben nem fedezik. Kezd el otthon oroszul tanulni! Mire megtanulsz, kiismered majd magad ebben a világban és tudni fogod azt is, hogy mik a lehetőségek.

Ha csak ismerkedni szeretnél a kultúrával, beiratkozhatsz egy kezdő, oroszországi nyelvtanfolyamra is. Ehhez a legjobb a Puskin Állami Orosz Nyelvi Főiskola (GiRYAP), amiről szintén az RKC-ban adnak bővebb tájékoztatást.

2020. aug. 5. 16:05
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Szerintem is érdemes legalább alap szinten tudni oroszul, mert azért a mindennapi életet nézni nem tud mindenki angolul. Egyébként így hogy magyar az anyanyelved annyira nem vészes nyelv ugyanúgy fonetikus mint a magyar csak be kell magolni az abc-t
2020. aug. 5. 17:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!