Egyetem / főiskola Oroszországban?
Alap vagy mesterképzést szeretnék végezni Oroszországban. Valakinek van bármilyen tapasztalata erről? Vagy esetleg egy weboldal, ami segítségemre lehet?
Szentpéterváron vagy Moszkvában gondoltam.
(Oroszul nem tudok, ilyenkor van lehetőség egy előkészítő évre?)
A válaszokat előre is köszönöm!
Én a helyedben Tomszk a mennék.
A helyi egyetemen ha jól tudom vannak angol nyelvű képzések és sokkal olcsóbb az általad említett két városnál.
Érdemes figyelni a Balassi Intézet kiírásait, illetve a budapesti Orosz Kulturális Központ (RKC) ösztöndíjait. Az oktatás - ahová az ösztöndíjas helyek szólnak, oroszul folyik - ezért érdemes legalább egy erős középfokkal nekikezdeni. Felkészítő (podgotovitelnij fakultet) létezik, de ezeket az ösztöndíjak a legtöbb esetben nem fedezik. Kezd el otthon oroszul tanulni! Mire megtanulsz, kiismered majd magad ebben a világban és tudni fogod azt is, hogy mik a lehetőségek.
Ha csak ismerkedni szeretnél a kultúrával, beiratkozhatsz egy kezdő, oroszországi nyelvtanfolyamra is. Ehhez a legjobb a Puskin Állami Orosz Nyelvi Főiskola (GiRYAP), amiről szintén az RKC-ban adnak bővebb tájékoztatást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!